Nutrienții din alimente, cum ar fi zincul, cuprul, vitamina C, vitamina E și betacarotenul, pot ajuta la reducerea riscului de declin al sănătății ochilor cauzat de înaintarea în vârstă. Alți nutrienți care susțin sănătatea ochilor sunt acizii grași omega-3, cuprul, luteina și zeaxantina.
Alimente recomandate pentru sănătatea ochilor
Aceste alimente sunt ușor de procurat, se găsesc în mai toate magazinile, inclusiv în cele locale și nu sunt nici greu de integrat în dieta zilnică. Gustul lor va da o aromă specială preparatelor tale.
Pune-le pe lista de cumpărături pentru data viitoare când mergi la magazin și promitem că nu vei regreta. De asemenea, ochii tăi s-ar putea să-ți mulțumească mai târziu.
Peşte
Multe specii de pește sunt surse bogate de acizi grași omega-3. Peștele gras are ulei în intestin și în țesutul corpului, așa că consumul lui oferă niveluri mai mari de ulei de pește bogat în omega-3. Printre peștii care conțin cele mai benefice niveluri de omega-3 se numără tonul, somonul, păstrăvul, macroul, sardinele, hamsiile, heringul.
Dieta poate influența puternic sănătatea ochilor, iar acizii grași omega-3 sunt o componentă cheie.
Nuci și leguminoase
Nucile sunt, de asemenea, bogate în acizi grași omega-3. Nucile conțin, de asemenea, un nivel ridicat de vitamina E, care poate ajuta la protejarea ochilor de daune legate de vârstă.
Nucile se găsesc frecvent pe rafturile magazinelor. Nucile și leguminoasele care pot ajuta la menținerea sănătății ochilor sunt nucile, nucile braziliene, caju, arahide.
Semințe
La fel ca nucile și leguminoasele, semințele sunt bogate în omega-3 și sunt o sursă bogată de vitamina E. Semințele sunt disponibile pentru cumpărare în majoritatea magazinelor alimentare și online. Semințele bogate în omega-3 sunt semințele de chia, semințele de in, semințele de cânepă.
Citește continuarea aici