1. Cel mai vechi prezervativ care a rezistat până în ziua de azi datează din 1640 și este expus la un muzeu din Austria. Acest prezervativ elvețian este făcut dintr-un intestin de porc și se spune că a fost înmuiat în lapte înainte de a fi folosit, pentru a fi steril. Alte prezervative erau făcute din foi de mătase îmbibate în ulei, vezici animale, carapace de broască țestoasă, piele de pește și din coarne de animale.
2. În secolul al 19-lea, armata germană a fost prima instituție care a recomandat folosirea prezervativelor, iar în Primul Război Mondial, Statele Unite și Marea Britanie au fost singurele țări ce nu le-au furnizat soldaților săi prezervative. Până la încheierea războiului, fuseseră înregistrate aproape 400.000 cazuri de sifilis și gonoree în armata SUA. Realizând că războiul nu ucide poftele carnale, ei și-au schimbat atitudinea în următorul război.
3. Un prezervativ poate să rețină aproape 4 litri de lichid, așa că nu îți fă griji că ar putea da pe dinafară.
4. În secolul al 15-lea, prezervativele glandulare, care se aplicau doar pe vârful penisului, erau la modă. Până în secolul al 16-lea, prezervativele au început să fie făcute din pânză și aveau, deseori, o panglică cusută pe partea deschisă ce era legată în jurul penisului. Evident, organele genitale masculine din perioada Renașterii arătau ca niște cadouri împachetate în pânză.
Citește restul articolului pe Fabuloase.ro