Iată 3 motive pentru care trebuie să încerci această tehnică de pictură:
- Înveți și practici skill-uri creative.
N-a fost niciodată mai ușor să devii un pictor talentat. Poate că îi apreciezi pe Salvador Dali, pe Van Gogh sau pe Picasso. Poate ești un admirator al operelor Fridei Kahlo. Sau poate ești atașat de artiștii români, cum ar fi Luchian, Tonitza sau Roman Tolici. Indiferent de preferințele tale în materie de pictură, poți să te apropii de realizarea unor opere similare cu ale celor pe care îi admiri, cu ajutorul picturilor pe numere.
Cel mai probabil, odată ce termini de pictat, opera ta nu va ajunge expusă pe pereții vreunui muzeu celebru, însă nu trebuie să te descurajezi. Ai în continuare multe de câștigat prin practicarea acestei metode de pictat.
Poți alege să realizezi fie imagini generale, precum peisaje din natură, obiective turistice sau portrete de animale, fie replici ale celor mai cunoscute tablouri pe care le știi. Nu doar că vei produce picturi superbe în cel mai ușor mod posibil, dar îți poți forma mâna, astfel încât, ulterior, să realizezi de unul singur tablouri de nerecunoscut.
Pentru început, este indicat să începi cu o pictură mai ușor de realizat și să treci, treptat, la unele din ce în ce mai complicate. Cam ca la un joc video, unde trebuie să devii bun la nivelurile de bază, ca să treci mai departe.
Nu te îngrijora dacă opera de artă nu iese din prima. Până și marii artiști au avut multe încercări eșuate până să devină părinții unor capodopere recunoscute internațional. Experimentează și bucură-te de proces.
În plus, nu uita că pe lângă skillurile de creație îți exersezi și alte aptitudini, precum îndemânarea, răbdarea sau capacitatea de concentrare. Iar în secolul în care trăim, când attention span-ul unui om este mai mic decât al unui pește, aceste calități devin, pe cât de râvnite, pe atât de greu de dobândit.
- Te relaxezi. Productiv.
Dacă stai toată ziua cu ochii în ecrane, ai face bine ca atunci când vrei să te relaxezi, să nu apelezi tot la ele. Nu doar ochii tăi vor o pauză de la lumina strălucitoare a electrocasnicelor, ci și mintea ta. Picturile pe numere sunt soluția ideală pentru a te deconecta, chiar și numai pentru câteva minute.
Atunci când îți cumperi un astfel de set, de obicei primești pânza pe care vei picta, culorile de care ai nevoie, dar și pensule și instrucțiuni, astfel încât ai tot ceea ce îți trebuie în același loc. Și imediat ce ai intrat în posesia setului, poți să te apuci de treabă.
Unde mai pui că această activitate este potrivită pentru toată familia? De la copii, care își vor dezvolta astfel latura creativă și pasiunea pentru frumos, până la adulți, care reușesc să pună pe hold treburile de zi cu zi și să se conecteze, chiar și numai pentru câteva momente, la ei înșiși.
- Faci imposibilul posibil.
Imaginează-ți doar câte lucruri poți face odată ce ai terminat de pictat:
- Poți dărui tabloul unui prieten. Un cadou realizat de tine este întotdeauna de preferat unui cadou gata cumpărat.
- Poți să-l amplasezi la tine în sufragerie. Sau pe hol. Sau în bucătărie. Odată pus la vedere, nu are cum să nu iasă în evidență în fața musafirilor. Deja ai în minte o posibilă conversație:
- Ce tablou frumos! De unde l-ai luat?
- Nu e cumpărat. L-am făcut eu.
- Nu credeam că știi să pictezi.
- Cu picturile pe numere și tu poți să faci un astfel de tablou.
Indiferent de motivul pentru care alegi să cumperi un astfel de set, bucură-te de noua ta achiziție și transformtă timpul de pictat în timp doar pentru tine și pentru cei dragi.