Potrivit sursei citate, "în acest fel este recunoscut rolul activ al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în atingerea uneia dintre condițiile trasate prin MCV și anume Măsura 3 – Combaterea eficientă a corupției la nivel înalt".
"Raportul confirmă parcursul constant profesionist și eforturile deosebite depuse de DNA în lupta împotriva corupției la nivel înalt. În pofida unor provocări legate de cadrul instituțional și legislativ, în ultimii ani, DNA a obținut rezultate concrete: mai mulți inculpați trimiși în judecată, mai multe persoane cu funcții publice înalte deferite justiției, mai multe condamnări obținute, mai puține achitări și mai multe sesizări înregistrate - un semn de recâștigare a încrederii cetățenilor.
Procurorul șef Crin Bologa alături de conducerea instituției își exprimă aprecierea față de eforturile depuse de procurorii anticorupție și de celelalte categorii de personal ale DNA în obținerea de rezultate concludente și incontestabile în lupta împotriva corupției", se mai arată în comunicatul citat.
Drept urmare, DNA îi asigură pe cetățeni că rămâne o instituție puternică și pe deplin angajată în lupta împotriva corupției la nivel înalt și mediu și că va continua munca în mod susținut și eficient, cu respectarea standardelor de profesionalism și cu respectarea drepturilor procesuale ale persoanelor implicate în dosare penale.
Progresele realizate de România sunt suficiente pentru îndeplinirea angajamentelor din Mecanismul de Cooperare şi Verificare asumate la aderarea la Uniunea Europeană, iar toate condiţionalităţile pot fi închise în mod satisfăcător, se arată în cel mai recent raport MCV, prezentat marţi de Comisia Europeană, care precizează că de acum nu va mai monitoriza România în cadrul MCV, evaluarea urmând să continue anual prin mecanismul general de la nivelul UE privind statul de drept.