„Respinge - ca neîntemeiate - cererile şi excepţiile formulate/ridicate de către inculpatul Dragomir Daniel, prin apărător ales. Constată că persoanele vătămate Kovesi Eduard şi Fusea Sorin, precum şi partea civilă Sabău Liliana nu au formulat/ridicat cereri şi excepţii, iar - din oficiu - nu au fost invocate excepţii. În consecinţă, constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul de urmărire penală în care s-a emis rechizitoriul nr. 180/D/P/2016 la data de 13.07.2020 de către DIICOT - Secţia de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice, privind pe inculpatul Dragomir Daniel, trimis în judecată - în stare de libertate - pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la fals informatic, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la violarea secretului corespondenţei. Dispune începerea judecăţii. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea prezentei încheieri procurorului, inculpatului, persoanelor vătămate şi părţii civile”, se arată în decizia Tribunalului.
Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul Black Cube în iulie 2020.
Conform rechizitoriului, Daniel Dragomir a încercat o acțiune de compromitere a fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, a președintelui Klaus Iohannis și a șefului SRI, Eduard Hellvig.
Potrivit DIICOT, Daniel Dragomir ar fi luat legătura cu un reprezentant al companiei israeliene Black Cube, căruia i-a spus că vrea denigrarea unor persoane pe care le considera responsabile pentru trimiterea lui în judecată de către DNA, cerând demararea operaţiunii „Tornado”. De asemenea, acesta le-a dat de înțeles israelienilor că acțiunea este susținută de președinte și de șeful SRI. În rechizitoriu, procurorii susțin că în urma anchetei nu există date ca vreo instituție a statului să fi fost implicată sau să susțină operațiunea pornită de Daniel Dragomir.
Dragomir intenționa ca prin acțiunea de compromiterea a fostei șefe DNA să scape de o sentință în dosarul în care, de altfel, a și fost condamnat definitiv.
„Inculpatul D.D. şi-a propus denigrarea unor persoane pe care le aprecia responsabile pentru „distrugerea” carierei, prin arestarea sa de către D.N.A., printre care şi fostul procuror şef al D.N.A, la aceea dată. Pornind de la funcţia, pregătirea specializată şi expertiza dobândită de-a lungul timpului în cadrul Serviciului Român de Informaţii (domeniul informativ – operativ al Direcţiei de Terorism), inculpatul stăpânea astfel cunoştinţe vaste atât sub aspectul tehnicilor de manipulare, cât şi în ceea ce priveşte caracteristicile şi modalităţile de acţiune ale grupurilor de criminalitate organizată şi mai ales metodologia de investigare şi documentare a unor astfel de grupări, majoritatea lor caracterizându-se printr-o specializare riguroasă a activităţilor infracţionale şi conspirativitate a acţiunilor ilicite, în scopul atingerii obiectivului propus şi totodată îngreunării identificării şi tragerii la răspundere penală”, se arată în rezumatul rechizitoriului DIICOT.
Procurorii susțin că Daniel Dragomir a apelat la persoane „cu potenţă financiară şi interese comune în denigrarea conducerii D.N.A” pentru ca această campanie să fie cât mai vizibilă.
„Profitând astfel de relaţiile create în funcţia avută în cadrul Serviciului Român de Informaţii, prin intermediul unui cetăţean israelian condamnat definitiv la 6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală într-un dosar instrumentat tot de către D.N.A., inculpatul D.D. a intrat în legătură cu inculpatul D.Z., reprezentant al unei companii de investigaţii israeliene, cu numele de marcă „BlackCube”, căruia i-a împărtăşit strategia sa şi scopul urmărit.”, mai precizează procurorii DIICOT, în comunicatul de presă.
Daniel Dragomir a fost condamnat definitiv la 3 ani și 10 luni, într-un alt dosar, fiind acuzat de corupție. El s-a predat săptămână trecută la o secție de poliție din Bari, Italia, iar în prezent se desfășoară procedurile privind confirmarea mandatului european de arestare emis de România.