Omul de afaceri Alexandru Bodi, fostul soț al Biancăi Drăgușanu a fost arestat preventiv pentru fapte de crimă organizată, el fiind considerat membru al unui GIO ce se ocupa cu taxe de protecție și trafic de carne vie.
În dosarul transmis judectorilor de la Tribunalul Dolj, procurorii de la crimă organizată arată în detaliu chinurile prin care au trecut fetele plasate, vândute, schimbate, trimise la produs, de către membrii grupării coordonate de Alexandru Bode.
Acestea erau adesea supuse unor torturi inimaginabile pentru menținerea lor pe linia de plutire, suficient cât să atragă clientela și să producă fonduri suficiente pentru interesele membrilor grupului.
Potrivit anchetatorilor aceștia au clădit un imperiu colosal pe spatele chinului fetelor traficate, au dobândit mașini de lux, numeroase imobile, și chiar un restaurant în Frankfurt.
Alex Bodi, fostul soţ al Biancăi Drăguşanu, a fost arestat pentru 30 de zile de Tribunalul Dolj în noiembrie 2020. Ulterior acesta a fost plasat în arest la domiciliu de către o altă instanță de judecată, la cererea avocaților omului de afaceri.
Alături de controversatul afacerist au mai fost arestate inițial alte 7 persoane.
Bodi a fost reţinut de procurorii DIICOT Craiova pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi şantaj, într-un dosar în care mai mulţi interlopi sunt acuzaţi că recrutau tinere pentru prostituţie prin metoda „loverboy”.
Potrivit unor surse judiciare, Alex Bodi ar fi recrutat mai multe tinere pe care le-a obligat să se prostitueze, el fiind acuzat şi de o infracţiune de şantaj.
Procurorii DIICOT Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, au efectuat 23 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Ilfov, Braşov, Dolj, Gorj, Giurgiu, Olt, Sibiu şi Vâlcea, într-o cauză ce vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în trafic de persoane şi proxenetism.
Una din percheziţii a avut loc la locuinţa lui Alex Bodi, după care acesta a fost ridicat de mascaţi şi dus la audieri.
Conform unui comunicat al DIICOT, din datele existente, s-a stabilit că, la scurt timp după destructurarea unei grupări specializate în traficul de persoane şi proxenetism, condusă de un membru marcant al lumii interlope, unul dintre "locotenenţii" acestuia, în timp ce era închis într-un penitenciar, în perioada 2008 - 2011, împreună cu alţi trei deţinuţi au folosit reţelele de socializare în scopul recrutării unor tinere care practicau prostituţia şi, inducându-le în eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun (metoda „loverboy”), fie cu identificarea unui loc de muncă avantajos, respectiv profitând de starea lor de vulnerabilitate - situaţie materială precară, naivitate, lipsă de educaţie -, le-au convins să se prostitueze în beneficiul lor.