Această nouă acuzaţie poate însemna că, ulterior declanşării urmăririi penale împotriva sa pentru abuz în serviciu, Petru Avram ar fi încercat să determine un martor în dosar, ori un alt inculpat, să-şi schimbe declaraţiile făcute iniţial.
Magistraţii Tribunalului au analizat ieri contestaţia depusă de Avram împotriva ordonanţei procurorilor prin care fusese dispusă măsura controlului judiciar împotriva acestuia pe o durată de 60 de zile. Decizia Tribunalului, luată după trei amânări, îl obligă pe Avram să se prezinte la poliţie, la organul de urmărire penală sau la instanţă oricând este chemat şi să informeze procurorii cu privire la schimbarea locuinţei. De asemenea, el nu va avea dreptul de a părăsi ţara până pe 28 august, relatează Ziarul de Iași
Directorul ABA Prut-Barlad, Petru Avram, ajuns celebru in urma unui reportaj Recorder care dezvaluie cum a fost angajata la Apele Romane o tanara fara cunostinte de specialitate, dar cu sustinere politica, este si consilier judetean din partea PNL, dar si cadru didactic asociat la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi. Din cele trei posturi Petru Avram a obtinut, potrivit ultimei sale declaratii de avere, venituri de peste 90.000 de lei.
Avram este acuzat de procurorii DNA că ar fi aprobat detaşarea la ABA Prut-Bârlad a două persoane, pe posturi de ingineri, deşi acestea nu aveau studiile de specialitate necesare. Cei doi ar fi fost angajaţi anul trecut la primăria comunei Vatra Moldoviţei, dar numai formal, pentru a putea fi ulterior detaşaţi la Iaşi pe posturile dorite de fapt. Ei nu ar fi lucrat de fapt nicio zi la Vatra Moldoviţei. Avram şi-a dat demisia în aprilie 2021, la două zile după ce DNA anunţase punerea sa sub urmărire penală.