Este pentru a doua oară când se primesc astfel de semnale, adâncind misterul cu privire la ceea ce se află dincolo de galaxia din care face parte și sistemul nostru solar, scrie The Independent.
Semnalele radio au fost speculate ca fiind de la rezultatul exploziei unei stele până la transmisii de la presupuse forme de viață extraterestră. Însă, există prea puține informații pentru a se stabili cu exactitate care este sursa lor.
Semnalele durează doar o milisecundă, dar sunt aruncate cu aceeași cantitate de energie pe care soarele o produce în 12 luni. Interesant este că acest fenomen s-a repetat de șase ori.
Din 60 de astfel de cazuri înregistrate, a mai existat o singură situație în care semnalele să se repete, de obicei ele fiind diferite, potrivit constatărilor specialiștilor.
“Indiferent de sursa acestor unde radio, este interesant să vedem cât de largă este gama de frecvențe pe care le poate produce. Există câteva modele în care sursa intrinsecă nu poate produce nimic sub o anumită frecvență”, spune un membru al echipei de la Universitatea McGill.
Dintre cele 13 explozii noi, cel puțin șapte au fost înregistrate la 400 MHz - cea mai mică frecvență a celor descoperite. Asta sugerează că ar putea fi chiar mai multe dintre ele, prea scăzute pentru a fi captate de echipamentele folosite în acest sens.