"Diplomația română va fi un factor puternic în ceea ce privește stabilirea agendei NATO în viitor", a spus oficialul, potrivit Agerpres.
El a apreciat că, în prezent, "cel mai mare bun al NATO este unitatea sa".
"În urma Summitului NATO (de la Varșovia — n.r.), țările aliate au decis să reacționeze în mod comun în ceea ce privește manifestările agresive ale Rusiei, dar și în ceea ce privește provocările mai complexe. Alianța este mai unită ca oricând", a adăugat Vershbow.
Secretarul general adjunct al NATO a menționat că acțiunile militare neanunțate ale Rusiei creează un potențial pentru "neînțelegeri" în regiune.
"Această practică a Rusiei de a susține exerciții militare neanunțate este o sursă de îngrijorare. Are dreptul de a face aceste exerciții. Din nefericire, Acordul OSCE care menționează anunțarea exercițiilor militare are scăpări, care permit aceste manifestări. Nu cred că (exercițiile — n.r) contribuie la stabilitate sau încredere reciprocă. Creează un potențial pentru neînțelegeri, calcule greșite și există păreri potrivit cărora ar trebui să rezolvăm aceste scăpări din legislație", a punctat oficialul NATO.
El a adăugat că Rusia a avut peste 10 exerciții de acest gen în ultimii doi ani. "Dacă Moscova este interesată de stabilitate, acesta nu este modul prin care va fi obținută", a subliniat Vershbow.