În comunicat sunt invocate date furnizate de Poliţia de Frontieră Română, conform cărora de la izbucnirea războiului şi până în prezent, în România au sosit aproximativ 400.000 de refugiaţi din Ucraina. Aproape 305.000 persoane au plecat deja către alte ţări, în timp ce 95.000 au rămas pe teritoriul României.
"Nu ne putem imagina ce este în sufletul oamenilor care fug pentru a-şi salva viaţa şi care sunt nevoiţi să îşi lase în urmă taţii, fraţii, soţii şi ceilalţi membri ai familiei. Însă putem înţelege că acum este momentul, din nou, să ajutăm. De această dată printr-un serviciu personalizat de telemedicină, care să le ofere informaţiile medicale de care au nevoie, în limba pe care o vorbesc", au declarat Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele Asociaţiei Zi de BINE.
La începutul lunii martie, împreună cu partenerii şi donatorii săi, asociaţia a trimis de ambele părţi ale graniţei dintre România şi Ucraina aproape 100 de tone de produse - alimente, medicamente, pături, produse de igienă etc.
În prezent, Asociaţia Zi de Bine amenajează într-unul dintre centrele de tranzit de la Iaşi locuri de joacă pentru copii şi spaţii de recreere pentru mame, în timp ce la Bucureşti, pe 1 aprilie, va deschide porţile Centrului Comunitar Zi de BINE, dedicat comunităţii ucrainene.