Toate partidele de opoziție, inclusiv dreapta Noua Democrație, au votat contra acestui text, contestat de sindicate și care prevede reducerea celor mai mari pensii, fuziunea mai multor case de asigurări, creșterea cotizațiilor, a taxelor și impozitării în special pentru venituri medii și mari.
Toți cei 153 de membri ai coaliției prim-ministrului Alexis Tsipras în parlamentul unicameral de 300 de locuri au votat pentru pachetul de măsuri, în încercarea de a primi mai mulți bani de la creditorii internaționali în următoarea tranșă din planul de salvare a țării.
Miniștrii de finanțe din zona euro urmează să aibă o reuniune luni asupra Greciei.
În timp ce parlamentarii dezbăteau legislația, sute de manifestanți au aruncat în haos o demonstrație pașnică în fața parlamentului, notează DPA.
Unii protestatari au aruncat cocteiluri Molotov și alte obiecte în polițiști. Poliția a răspuns cu gaze lacrimogene, răspândind un fum usturător în Piața Syntagma din apropierea parlamentului.
În timpul zilei de duminică, mii de oameni s-au adunat în fața parlamentului pentru a protesta contra reducerii pensiilor și creșterii impozitelor. Un protestatar a declarat la televiziunea greacă că legislația este "lespedea de mormânt a sistemului de pensii așa cum îl cunoaștem".
Poliția a estimat la 20.000 numărul participanților la protestul pașnic, dar mulți au fugit când au izbucnit ciocnirile.
Atena și creditorii ei internaționali s-au luptat luni de zile pentru a cădea de acord asupra reformelor structurale și unor măsuri de reducere a costurilor ce ar permite guvernului lipsit de bani în numerar să primească în continuare ajutor de salvare. Preocupările sunt în creștere că Grecia se apropie din nou de faliment.
Votul în parlament a fost devansat de miercuri pentru a întări poziția ministrului grec de finanțe Euclid Tsakalotos în discuțiile de luni, potrivit unor surse guvernamentale din Atena.
Măsurile de austeritate sunt o condiție pentru ca Grecia să primească de la creditorii internaționali o a treia tranșă din pachetul de asistență, care se ridică la o sumă totală de până la 86 miliarde de euro.
Fondul Monetar Internațional, unul dintre creditorii internaționali, a cerut în plus guvernelor din zona euro să deschidă negocieri cu Grecia pentru reducerea datoriilor, amintește DPA.