Compania din Halifax, Noua Scoție, a anunțat că patru maimuțe au fost injectate cu acest vaccin și apoi au supraviețuit unei doze din virusul Ebola care în mod normal ar fi fost letală. Alte două animale care nu au primit vaccinul au murit după o săptămână de la infectare.
Immunovaccine este una dintre cele câteva companii implicate în testarea potențialelor vaccinuri pentru virusul Ebola, care a provocat moartea a aproape 1.500 de persoane în Vestul Africii.
Programul dedicat Ebola a început în urmă cu câteva luni, după ce Institutul național pentru sănătate al SUA a solicitat companiei Immunovaccine să aplice în cazul Ebola tehnologia folosită în dezvoltarea vaccinului pentru antrax.
Spre deosebire de antigenul folosit în alte vaccinuri împotriva Ebola, cel al Immunovaccine nu folosește un virus viu pentru a transporta vaccinul în celule. Compania nu a dezvăluit natura antigenului utilizat.
În general, "vaccinul este prezentat sistemului imunitar într-un mod ușor diferit în așa fel încât acesta procesează mult mai bine vaccinul și drept rezultat produce o imunitate mai puternică", a declarat CEO-ul Marc Mansour.
El a spus că Immunovaccine explorează opțiuni pentru a dezvolta vaccinul împreună cu diferite organizații, pe care însă nu le-a numit. Potrivit acestuia, testele clinice ar putea începe cel mai devreme anul viitor.