Aproximativ 40 la sută dintre plângeri se referă la agresiuni sexuale, iar majoritatea agresorilor sunt descriși ca fiind de origine nord-africană.
Poliția urmează să stabilească dacă în urma acestor plângeri vor fi demarate anchete penale.
După violențele din noaptea de anul nou la poliția din Koln au fost depuse inițial 170 de plângeri.
Potrivit AFP, poliția din Koln a informat că suspecții sunt în principal solicitanți de azil sau "imigranți cu situație ilegală".
Demonstrații la Koln
Poliția din Koln a întrerupt sâmbătă seara manifestațiile grupărilor de extremă dreapta, inclusiv mișcarea antiislamică Pegida, după ce protestatarii au aruncat cu sticle și cu petarde spre forțele de ordine, informează agenția DPA.
Martorii de la fața locului au relatat că protestatarii au aruncat cu sticle și petarde în polițiști și că s-au produs încăierări la scurt timp după ce manifestanții s-au pus în mișcare într-un marș împotriva străinilor.
Forțele de poliție i-au avertizat pe protestatarii agresivi că vor folosi tunurile cu apă și bastoanele.
În zona gării din Koln s-au adunat sâmbătă după-amiază la un protest împotriva imigranților circa 450 de simpatizanți ai mișcării islamofobe de extremă dreapta Pegida. Manifestația acestora a fost contracarată de aproximativ 1.300 de persoane care consideră că agresiunile sexuale care au avut loc la Koln în noaptea de anul nou nu trebuie să reprezinte un motiv de promovare a rasismului.
Merkel înăsprește tonul
Cancelarul german Angela Merkel s-a pronunțat sâmbătă pentru înăsprirea legislației privind expulzarea solicitanților de azil care sunt condamnați de justiția germană, chiar și în cazul celor condamnați la pedepse cu suspendare, informează AFP.
"Dacă refugiații au comis o infracțiune", acest lucru "va avea consecințe, adică se va întrerupe dreptul de ședere dacă există o pedeapsă cu închisoarea sau chiar și cu suspendare", a declarat Merkel, într-o conferință de presă la finalul unei reuniuni a conducerii Uniunii Creștin-Democrate (CDU) la Mainz, referindu-se la violențele care au avut loc în noaptea de anul nou la Koln și în care sunt implicați imigranți care au solicitat de azil în Germania.
Conducerea partidului conservator CDU al cancelarului german a ajuns la un acord potrivit căruia pierderea dreptului de azil trebuie cu atât mai mult luată în calcul în cazul comiterii unor infracțiuni. Această idee urmează să fie discutată cu social-democrații din SPD, care fac parte din coaliția guvernamentală de la Berlin.
"Este important ca acolo unde legea nu mai este de ajuns, aceasta să fie modificată", a afirmat Angela Merkel, care s-a referit de asemenea la "interesul majorității refugiaților".
În prezent, conform legislației germane în vigoare, expulzarea unui solicitant de azil se poate face după o condamnare la cel puțin trei ani de închisoare, dar cu condiția ca viața și sănătatea sa să nu fie amenințate în țara de origine.
În Germania au sosit 1,1 milioane de solicitanți de azil în 2015. Violențele de la Koln din noaptea de anul nou au creat o undă de șoc în această țară și au dat amploare criticilor la adresa politicii de deschidere față de migranți manifestată de cancelarul Merkel.