Farage a declarat că îşi menţine un comentariu anterior potrivit căruia ar fi "îngrijorat" dacă alături de el s-ar muta nişte români. Liderul UKIP a invocat statisticile privind infracţiunile comise de români. "Am fost întrebat dacă aş fi îngrijorat în cazul în care un grup de români s-ar muta lângă mine. Dacă trăieşti în Londra cred că ai fi" îngrijorat, a declarat el.
Farage a negat însă că alimentează extremismul împotriva imigranţilor, insistând: "Nu demonizez pe nimeni. Demonizez clasa politică ce a deschis uşa permiţând să se întâmple astfel de lucruri".
Când jurnalistul James O'Brien l-a întrebat care ar fi diferenţa între românii care s-ar muta lângă el şi germani, referindu-se la faptul că soţia lui Nigel Farage este cetăţean german, acesta a răspuns: "Ştiţi diferenţa".
El a fost rugat să comenteze şi declaraţiile sale anterioare cu privire la faptul că nu îi place să audă vorbindu-se doar în limbi străine în trenurile din Londra, având în vedere că propria lui soţie vorbeşte în germană la telefon."Nu cred că vorbeşte în tren. Aceasta este ideea", a răspuns Farage.
Directorul de comunicare al Ukip, Patrick O'Flynn, fost editorialist al Daily Express, a întrerupt interviul atunci când subiectul s-a îndreptat către fondurile cerute de la Bruxelles ca europarlamentar. Farage a ignorat intervenţia acestuia şi, potrivit angajaţilor LBC, O'Flynn a fost nevoit să îl scoată afară din studio.
Farage a primit milioane de lire sterline din banii contribuabililor de când a devenit europarlamentar, în 1999. Recent, el este chestionat în legătură cu ce s-a întâmplat cu zeci de mii de lire sterline destinate administrării unui birou al partidului.