"Mi-am prezentat deja poziţia, în Germania, cu privire la problema persoanelor şi pot să o fac din nou, aici: am spus că Juncker este candidatul meu la preşedinţia Comisiei, că doresc să fie preşedinte. Am spus-o în Germania, o repet", a declarat ea într-o conferinţă de presă comună cu premierii britanic David Cameron, suedez Fredrik Reinfeldt şi olandez Mark Rutte. "Dar nu acesta subiectul nostru aici", a adăugat ea.
Mini-summitul liderilor europeni a inclus o plimbare cu barca pe lacul din apropierea reşedinţei de vară a premierului suedez.
Ceilalţi trei participanţi la acest mini-summit al şefilor de guverne din cadrul UE au păstrat discreţia cu privire la opoziţia lor faţă de luxemburghez, spunând că au discutat despre "conţinut" şi nu despre persoane.
Cameron a reafirmat că nu-i place procedura care atribuie Parlamentului European (PE) alegera preşedintelui CE.
"Potrivit regulilor UE, Consiliul European, din care fac parte lideri aleşi, trebuie să se adune şi să recomande un candidat. Iar eu nu cred că această procedură ar trebui să fie modificată", a spus el.
Şefi de stat şi de guverne europeni urmează să se pună de acord asupra propunerii unui nume, la summitul european de la Bruxelles, la sfârşitul lui iunie, după care PE urmează să procedeze la alegere, în iulie.
Juncker este susţinut de către Partidul Popular European (PPE), grupul cel mai numeros în Parlamentul de la Strasbourg.