Letonia a închis versiunea locală a site-ului de știri pro-Kremlin, Sputnik

Saturday, 02 April 2016, 17:14, Sursă: REALITATEA.NET

Autoritățile letone au închis versiunea locală a website-ului de știri rus pro-Kremlin Sputnik, stârnind imediat criticile Moscovei, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Domeniul leton al site-ului de știri deținut de Rusia Sputniknews.lv a fost închis de registrul de domenii local, după ce Ministerul de Externe de la Riga a declarat că site-ul ar putea reprezenta o încălcare a sancțiunilor UE impuse Rusiei.

"Ministerul de Externe a atras atenția autorităților responsabile asupra faptului că înregistrarea numelui domeniului Sputniknews.lv include o posibilă violare a regimului de sancțiuni impuse de UE", a declarat ministerul leton într-un e-mail pentru Reuters.

Ambasada rusă în Letonia a afirmat pe contul său oficial de Facebook că acțiunea constituie "un război informatic".

Aceasta este "o blocare neîntemeiată a portalului Sputniknews.lv de către autoritățile letone", a adăugat ambasada în comunicat.

Versiunea locală a serviciului de știri Sputnik a fost lansată pe 12 februarie, cu scopul de a atrage cititori în rândul minorității largi vorbitoare de limbă rusă din Letonia, amintește Reuters. În prezent, versiunea letonă a site-ului poate fi accesată la adresa sputniknewslv.com.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA