Cetăţean german de origine spaniolă, bărbatul îşi oferise serviciile într-un chat room unor militanţi islamişti extremişti, precizând că slujba sa de la agenţia de spionaj germană este nouă şi că îi va permite să "îşi ajute fraţii".
Autorităţile -pozând drept extremişti islamişti- au intrat în vorbă cu bărbatul, care le-a dat atât de multe informaţii, încât a fost identificat uşor. Povestea s-a complicat, însă, anchetatorii descoperind că bărbatul, căsătorit şi tată a patru copii, fusese şi actor de filme destinate bărbaţilor homosexuali, informează Washington Post.
Este grav că bărbatul a trecut de interviurile şi de verificările agenţiei BfV fără nicio problemă, radicalizarea bărbatului fiind secretă în faţa tuturor, la fel ca şi planul său de a instala o bombă în sediul central al agenţiei de spionaj germane.
Se crede că bărbatul nu ar fi reuşit să ofere extremiştilor informaţii importante, cu toate acestea el este reţinut şi a recunoscut în mare parte faptele de care se face vinovat, scrie news.com.au.
Cazul provoacă un adevărat scandal în Germania, unde teama de posibile noi atacuri teroriste este prezentă în continuare, în ciuda numeroaselor tentative dejucate şi a celulelor extremiste distruse de autorităţi. Atacurile care au creat teamă în ţară, cei 9 oameni ucişi în Munchen de un tânăr de 18 ani germano-iranian cu probleme psihice, dar şi cei 15 oameni răniţi de explozia unei bombe artizanale în faţa unui bar din Ansbach şi cei 5 răniţi de un atac cu toporul într-un tren, nu au făcut decât să menţină situaţia tensionată.