Membrii grupului Bilderberg, personalităţi internaţionale marcante din lumea politică sau din mediul de afaceri, sunt acuzaţi că ar conduce lumea din umbră şi că se reunesc anual pentru a plănui scenarii geopolitice sau economice cu un singur sens: centralizarea puterii.
Contextul în care se petrece întâlnirea de anul acesta a "greilor" din Grupul Bilderberg este mai complicat ca niciodată, potrivit Infowars.com. Intransigenţa Rusiei la criza din Ucraina şi mişcarea eurofobă care traversează Uniunea Europeană ameninţă în mod serios viziunea unipolară asupra lumii pe care grupul încearcă să o transpună în realitate de peste 60 de ani.
Surse din interiorul conferinţei de la Copenhaga au confirmat pentru jurnalişti că discuţiile se vor concentra pe strategia de stopare a forţelor centrifuge care pun în pericol agenda Bilderberg de centralizare a puterii într-o singura federaţie mondială.
În ciuda secretomaniei care înconjoară conferinţele Bilderberg, este de notorietate faptul că Grupul susţine o agenda globalistă şi consideră că noţiunea de suveranitate naţională este depăşită.
Pe agenda discuţiilor Bilderberg 2014 un loc central îl ocupă acordul comercial dntre UE şi SUA - Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP). Potrivit Infowars, cesta reprezintă pentru Bilderberg un element esenţial în încercarea de a salva lumea unipolară.
Primul pas constă în crearea unei zone comerciale libere care să unească SUA şi Europa, pentru ca ulterior să se pună şi problema unei federaţii politice transatlantice.
Discuţiile pe această temă sunt conduse de Reprezentantul Comercial al administraţiei Obama, Michael Froman, finanţist venit de pe Wall Street. Froman lucrează simultan la construirea unui alt acord comercial de amploare, Parteneriatul Trans-Pacific, prin care se încearcă implicarea unor state din Asia.
Se spune că Bilderberg a schiţat crearea monedei unice europene încă din 1955. Acum, însă, rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European au dat alarma printre globaliştii Bilderberg, aceştia fiind panicaţi la gândul că planurile le sunt date peste cap.
Pe lângă subiecte ca dezastrul electoral european şi consolidarea acordului TTIP, elitele reunite la Copenhaga vor aborda o serie de alte aspecte-cheie, cum ar fi, de exemplu, introducerea unei "taxe pe carbon", care să fie plătite direct Națiunilor Unite, dar care va conţine totuşi "derogări" speciale pentru marii poluatori din economie.
Criza geopolitică majoră a momentului - situaţia din Ucraina şi relaţiile dintre Rusia şi NATO sunt de asemenea pe prima pagină a Agendei 2014 a conferinţei Bilderberg. Globaliștii consideră că Vladimir Putin încearcă să excludă Rusia din noua ordine mondială, deoarece a îndrăznit să "provoace sistemul internațional," după cum s-a exprimat John Kerry.
Bilderberg va discuta şi temerile legate de intenția lui Putin de a construi un sistem alternativ, multi-polar, creat în jurul țărilor membre BRICS (economiile emergente Brazilia, Rusia, China, India), sistem care ar putea devasta dolarul ca monedă de rezervă mondială și ar dilua puternic axa de putere SUA-UE-NATO.
Pe agenda de discuţii a evenimentului de la Copenhaga se mai regăsesc teme precum "Viitorul democratiei si capcana clasei de mijloc", precum şi "Noua arhitectura din Orientul Mijlociu", dar şi un subiect care a stârnit comentarii ironice în presa nternaţională: „Există intimitate?".
La întrunirea Biderberg 2014 participă, între alţii, fostul şef al NSA, generalul Keith Alexander, directorul FMI, Christine Lagarde, Henry Kissinger, Sir John Sawers, şeful MI6, dar şi preşedinţii companiilor Shell, BP, Airbus, HSBC, Saab, AXA, Google, şi Linkedin.
Alte personalităţi prezente la Copenhaga: cancelarul britanic GeorgeOsborne si omologul sau din partea Partidului Laburist Ed Balls, secretarul penru Dezvoltare Internationala Justine Greening, oficiali din cadrul Bancii Centrale Europene sau presedintii Goldman Sachs si Lazards.
Ca şi în ceilalţi ani, întâlnirea secretă are parte de o securitate ieşită din comun. Mai mulţi jurnalişti independenţi s-au cazat la hotel înainte de începerea conferinţei, însă atunci când au încercat să obţină reacţii de la participanţi au fost rugaţi să părăsească hotelul, relatează infowars.com.
Jurnaliştii filmaseră în prealabil etajul rezervat conferinţei Bilderberg şi atunci când au refuzat să şteargă imaginile, au fost arestaţi şi reţinuţi pentru mai bine de o oră.
Organizatorii au incercat si anul acesta sa faca un pas in directia unei oarecare doze de transparenta anuntand o lista a prim-ministrilor, directorilor executivi si a sefilor militari care participa la eveniment.
Asta dupa ce anul trecut, cu ocazia intalnirii desfasurate la Watford, Marea Britanie, pentru prima data in 59 de ani, grupul Bilderberg a decis sa instaleze un birou pentru presa. Insa cu o zi inainte de demararea discutiilor, adresa de email pentru contacul cu presa a disparut de pe site-ul evenimentului, anunta la acea vreme The Guardian.