Dacă sunt găsite diferențe între calitatea produselor alimentare fabricate pentru piețele din Europa Centrală și cele din Europa Occidentală, Comisia Europeană va trebui să rezolve problema, a explicat Robert Zsigo. Problemele par să fie prezente și pe piețele din Slovacia și Croația, a adăugat oficialul maghiar, informează Agerpres.
Guvernul de la Budapesta pregătește un proiect de lege prin care vrea să forțeze companiile multinaționale să precizeze pe etichetele produselor vândute în Ungaria dacă există diferențe de calitate sau în privința ingredientelor, UE examinează proiectul, a a explicat Robert Zsigo.
În martie, Autoritatea Sanitară — Veterinară din Ungaria (NEBIH) a finalizat analiza unui număr de 96 de produse achiziționate în Ungaria, Austria și Italia. Din totalul celor 84 de produse alimentare, au fost analizate șapte sortimente de bere și cinci tipuri de mâncare pentru animale. Au fost descoperite diferențe în 71 de cazuri, inclusiv 30 de cazuri în care erau diferențe legate de gust, opt cazuri în care erau ingrediente diferite și 33 de cazuri în care și gustul și ingredientele erau diferite, a explicat Zsigo. Analiza a demonstrat că în unele cazuri sunt vândute în Ungaria produse de calitate mai slabă decât în Europa Occidentală, sub același brand sau sub un brand comparabil, susține oficialul ungar.
Bulgaria a declarat sâmbătă că va efectua verificări la diferite produse alimentare ale unor companii multinaționale vândute în statul balcanic și le va compara cu alimentele vândute în țări vest-europene mai bogate, pe fondul preocupărilor legate de calitate, informează Reuters.