Cutremurul, cu magnitudinea de 7,4, a avut loc la aproximativ 130 de kilometri sud de oraşul Kokopo (nord-est), la o adâncime de 63 de kilometri, a anunţat Institurul american de geofizică USGS, revizuind magnitudinea de 7,5 şi adâncimea de zece kilometri anunţate anterior.
Centrul pentru alerte de tsunami la Pacific a anunţat că valuri de până la un metru sunt posibile pe o rază de 300 de kilometri de la epicentru.
Imediat nu existau informaţii despre formarea unor asemenea valuri şi nici despre pagube, a declarat Chris McKee, adjunctul directorului Observatorului Geofizic din capitala Port Moresby.
"Cutremurul a avut loc în larg, iar zonele vecine terestre sunt destul de puţin populate", a spus McKee.
Centrul naţional pentru dezastre nu a primit rapoarte despre eventuale pagube, a declarat directorul interimar Martin Mose.
"Tocmai trimitem un mesaj în zonă, către satele de pe coastă, să adopte măsuri de precauţie suplimentare în cazul formării unui eventual tsunami", a spus el.
Seismul de marţi a avut loc în aceeaşi zonă în care două cutremure au fost resimţite săptămâna trecută. Niciunul dintre ele nu a provocat pagube şi tsunami, dar au avut intensităţi mai mici decât cel de marţi.
Papua Noua Guinee se află pe Cercul de Foc al Pacificului, o regiune în care se întregistrează frecvent cutremure.
Sursa: Mediafax