“Anchetăm informaţii privind folosirea frauduloasă a site-ului de petiţii. Semnăturile descoperite ca fiind fraudate vor fi îndepărtate”, se arată într-un comunicat al Comisiei pentru petiţii a Camerei Comunelor, postat de Twitter.
Potrivit datelor oficiale, petiţia părea să fi fost semnată de 39.411 locuitori ai Vaticanului, stat cu o populaţie de 800 de locuitori, scrie news.ro.
Şi în Coreea de Nord, unul dintre statele cu cea mai slabă acoperire la internet, 23.778 de oameni ar fi decis să semneze petiţia pentru organizarea unui nou referendum.
Aflată la circa 1.300 de kilometri est de insulele Maldive, cu o populaţie permanentă de zero persoane, insulele britanice South Georgia şi Sandwich sunt responsabile pentru peste 3.000 de semnături.
Alţi 300 de semnatari ar fi provenit din Antarctica.
Printre alte semnături verificate sunt 101 din Aruba, 564 din Bermuda, 432 din China, 2.089 din Hong Kong, 742 din Japonia, 24 din Venezuela, 18 din insulele Tuvalu şi 31 din Vanuatu.
În total, 2,5 milioane de semnături au fost adăugate din Marea Britanie până duminică la prânz.
Petiţia va fi discutată în Parlament, pentru că a strâns peste 100.000 de semnături. Însă legislaţia în vigoare nu permite organizarea unui nou referendum în privinţa apartenenţei la Uniunea Europeană, pentru că propune introducerea unei legi retroactive, au explicat experţi.
„Noi, subsemnaţii, îi cerem Guvernului Maiestăţii Sale, să implementeze o regulă potrivit căreia, dacă votul pentru rămânerea sau ieşirea din (UE – n.r.) este sub 60%, la o rată de participare de sub 75%, atunci ar trebui să existe un nou referendum”, scrie în textul petiţiei.
Guvernul urmează să răspundă petiţiei în următoarele ore sau zile.
51,9% dintre britanici au votat pentru ieşirea din UE, iar 48,1% au votat pentru rămânerea în blocul comunitar, arată rezultatele finale anunţate după încheierea numărătorii sufragiilor.
Rata de participare a fost de 72%.