Întâlnire crucială pentru pensiile românilor. Premierul Ciolacu pregătește varianta finală, care va fi trimisă la Bruxelles - CUM ARATĂ CALCULELE Întâlnire crucială astăzi între premierul Marcel Ciolacu și ministrul Muncii pe Legea Pensiilor! Premierul face ultima analiză a documentului, înainte ca acesta să ajungă la Comisia Europeană, săptămâna viitoare. În forma actuală, calculele arata ingrijorator, conform draftului obținut pe surse. Pensiile vor fi în continuare extrem de mici pentru cei mai mulți români.
Marcel Boloș: „Riscăm să pierdem bani din cauza parangheliilor” - Plan de limitare a cheltuielilor primarilor Primarii de mari municipii se revoltă, după ce ministrul finanțelor a anunțat că vrea să le limiteze cheltuielile. Constantin Toma, primarul din Buzău, spune că acuzațiile ministrului nu sunt adevărate, iar marile cheltuieli făcute de autoritățile locale sunt pentru investiții. Marcel Boloș a declarat că vrea să taie "parangheliile" organizate de edili pentru sărbătorile de Crăciun.
Salarii ierarhizate în noua lege - Scenariul pe care Ministerul Muncii l-a trimis la sindicate pentru analiză Avem cele mai noi date despre salariile românilor! În noua lege, profesiile vor fi împărțite în funcție de complexitate pe o scară de la 1 la 12. În baza acestui sistem se va stabili și cuantumul salariului.
SURSE: Pensia ar putea crește cu circa o sută de lei pentru fiecare an în plus în câmpul muncii Sunt zile cruciale pentru bătrâni! Draftul cu noua lege a pensiilor se află pe masa premierului. Potrivit unor surse, pensia ar putea crește cu circa o sută de lei pentru fiecare an în plus în câmpul muncii.
Banca Centrală Europeană vrea măsuri dure împotriva magazinelor care refuză să accepte plata cash În timp ce scandalul generat de limitarea plăților cash de anul viitor continuă la noi în țară, Banca Centrală Europeană propune măsuri dure împotriva magazinelor care refuză să accepte plata cash. Oficialii Băncii susțin că trebuie reglementat faptul că magazinele și furnizorii nu pot exclude numerarul ca mijloc de plată.
Amendă uriașă pentru Enel. A calculat greșit facturile. Ce trebuie să facă abonații ca să-și recupereze banii Compania Enel a fost amendată de Protecția Consumatorului cu 52 de milioane de lei pentru că nu a calculat facturile la tarifele prevăzute în legislație.
Alimente mai ieftine - Se prelungește cu trei luni limitarea adaosului comercial la unele alimente - Cu ce produse se va extinde lista actuală Ministerul Agriculturii vrea să prelungească cu 90 de zile limitarea adaosului comercial la unele alimente de bază şi extinde lista cu produse agricole şi alimentare cu următoarele produse: carne tocată, usturoi, orez, bulion de roşii, cozonac, margarină, drojdie, smântână şi pere.
România, locul 2 în clasamentul scumpirilor. Alimentele de bază, cea mai mare povară România a ajuns pe locul 2 în topul țărilor cu cele mai brutale scumpiri din Uniunea Europeană. Doar Ungaria ne depășește. Iar în următoarea perioadă prețurile ar putea să explodeze iar, însă totul depinde acum de evoluția războiului din Israel care ar putea pune o presiune în plus în ceea ce privește prețul petrolului.
Premierul Marcel Ciolacu a respins, în ședința de Guvern de vineri, noi modificări la Codul Fiscal Marcel Ciolacu nu mai vrea nicio altă modificare fiscală și consideră că prioritatea Guvernului și a Parlamentului este de a închide jalonul din cererea de plată numărul 4, reforma fiscală, care va avea aplicare în anul 2025.
Elon Musk, o nouă declarație controversată: "Și-a săpat singură mormântul" Miliardarul Elon Musk și-a făcut un adevărat renume din face declarații ciudate, la evenimente sau pe rețelele de socializare. Ultima „victimă” e chiar „perla coroanei” lui Musk, producătorul auto Tesla.
Ministrul Muncii anunță un nou spor pentru bugetari: salariile vor fi rotunjite Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a dezvăluit introducerea unui spor nou care ar urma să rotunjească salariile bugetarilor.
Fondurile de pensii din România au de recuperat 90 de milioane de euro de la banca guvernată de ruși, supusă sancțiunilor Ministrul Finanţelor spune că fondurile de pensii din România au o expunere de 90 milioane euro faţă de Banca Internaţională de Investiţii, aflată sub sancţiuni SUA, iar fondurile mutuale şi companiile de asigurări, alte 40 milioane euro.
Ședință de Guvern | Primele de carieră pentru profesori, pe masa miniștrilor - Proiectele Executivului Este ședință de Guvern, vineri. Executivul condus de Marcel Ciolacu are pe ordinea de zi proiectul privind prrimele de carieră pentru profesori, măsură care susține dezvoltarea profesională continuă a personalului didactic în vederea creșterii calității și echității sistemului educațional. Acest ajutor a fost obțiunut de sindicate ca urmare a grevei de acum câteva luni, de la sfârșit de an școlar.
BNR: Rata anuală a inflaţiei va continua să scadă până la finele anului curent Rata anuală a inflaţiei va continua să scadă până la finele anului curent în linie cu cea mai recentă prognoză pe termen mediu, publicată în Raportul asupra inflaţiei din august, care anticipa coborârea acesteia la 7,5% în decembrie 2023, la 4,4% în decembrie 2024 şi la 3,8% la finele orizontului proiecţiei.
Consiliul Concurenţei din România investighează Apple - Ce suspiciuni există asupra companiei americane Consiliul Concurenţei a anunţat joi că a declanşat o investigaţie privind o posibilă încălcare a regulilor de concurenţă de către companiile Apple Inc. şi Apple Distribution International Limited pe piaţa publicităţii prin aplicaţii pe dispozitive mobile iOS.
Taxa pe centrala de apartament, anunțul care schimbă datele problemei. Când se va interzice montajul? Românii, la fel ca și ceilalți europeni, nu vor scăpa de suprataxarea emisiilor centralei de apartament. O decizie în acest sens ar putea fi luată mai rapid, la nivel comunitar, decât cea care interzice montarea instalațiilor de apartament.
Marcel Ciolacu îl face praf pe Cîțu: Un ipocrit și un accident al României în funcția de prim-ministru Prim-ministrul Marcel Ciolacu a dat asigurări că România este stabilă din punct de vedere economic şi a precizat că atunci când fostul premier Florin Cîţu a dus deficitul bugetar la 9,2 la sută, nimeni nu a ”luat vreo sticlă de benzină să îşi dea foc”.
Marcel Ciolacu anunță când vor intra în vigoare noile măsuri fiscale Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri seară, că, împreună cu partenerii sociali, Guvernul urmează să stabilească cuantumul creşterii salariului minim pe economie pentru construcţii şi agricultură, el referindu-se la pachetul de taxe care a trecut de CCR.
Deficitul bugetar explodează! Anunțul premierului Ciolacu Premierul Marcel Ciolacu a declarat că „speră” ca deficitul bugetar, la final de 2023, să fie undeva la 5,7%. Asta deși declarațiile vizau doar 5,5%. Totuși, este o dublare a celor 2,43 de procente din PIB înregistrate în primele 8 luni ale acestui an.
Exclusiv Daniel Daianu, despre starea dezastruoasă de la buget: Cine-și imaginează că piețele financiare vor finanța la nesfârsit asemenea deficit se înșeală amarnic Președintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, a atras atenția cu privire la situația gravă în care se află economia României și a avertizat că măsurile fiscale luate de Executiv nu vor reuși să acopere mult-trâmbițata gaură de la bugetul de stat. Într-o intervenție la Realitatea Plus, Dăianu a venit cu argumente în favoarea accelerării măsurilor care ne vor putea ajuta să ajungem pe linie de plutire din punct de vedere economic.
Comisarul român al Transporturilor din UE, critici dure pentru Portul Constanța: „A rămas de tot în urmă” Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi, critică faptul că Portul Constanța este singurul, între cele mai mari 10 din Europa, care nu este digitalizat.
România și Ucraina își dau mâinile peste viitorul pod de peste Tisa Guvernele României şi Ucrainei au semnat un acord pentru construirea podului rutier peste râul Tisa.
Avertisment de la Comisia Europeană. România are probleme la achizițiile publice Cei de la Comisia Europeană susțin că au fost identificate mai multe cazuri în care legislația națională permite utilizarea procedurilor de negociere fără publicare prealabilă.
BONUS CONSISTENT la pensie, în funcție de anii lucrați. Câți bani primesc vârstnicii care au lucrat peste 25 de ani Pensionarii cu un stagiu de cotizare ar putea primi un bonus la pensie. Este una dintre variantele de lucru care a fost analizată și cu reprezentanții Băncii Mondiale. Practic, în funcție de anii lucrați, oamenii vor primi un bonus care se va raporta la valoarea punctului de pensie, iar pensia va fi mai mare.
Mihai Daraban: România și Turcia trebuie să conlucreze la revitalizarea traficului pe Dunăre Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a primit în data de 27 septembrie a.c., vizita unei delegații aparținând Confederației Turce a Întreprinderilor și a Afacerilor (Turkonfed), condusă de președintele acesteia, dl. Süleyman Sönmez.
Enel pleacă din România. Ce înseamnă pentru abonați preluarea de către o companie grecească? În următoarele două săptămâni, acțiunile Enel România vor trece în posesia companiei elene publice de electricitate PPC. Aceasta anunță un plan ambițios de investiții, mai mare decât cel avut în vedere de fostul acționariat italian.
Românii stau din nou cu teama facturilor uriașe - Ajutor pentru încălzire - Cine îndeplinește condițiile Este disperare în rândul românilor cu venituri mici. Oamenii sunt îngrijorați din cauza facturile mari care vor veni. Și anul acesta anumite persoane vor primi ajutor pentru încălzire. Deja mulți dintre doritori au depus actele care îi ajută să beneficieze de acest sprijin din partea statului.
Cele 4 rânduri de alegeri din România, pericol major pentru economie: „Există riscul de a deraia deficitul bugetar” În mod paradoxal, economia este puternic influențată de politic, în special de alegerile de anul viitor, pentru că, spun analiștii financiari, deficitul bugetar ar putea crește foarte mult.
Un teren și un apartament care i-au aparținut lui Ovidiu Tender, scoase la vânzare de ANAF - Prețurile sunt uluitoare Fiscul organizează, în noiembrie, o licitaţie publică pentru valorificarea unor bunuri imobile aflate sub sechestru, care au aparținut însă cândva omului de afaceri Ovidiu Tender, conform unui anunţ publicat de ANAF pe pagina sa de Facebook. Vorbim despre un teren intravilan de circa 1000 mp situat în localitatea ilfoveană Voluntari, dar și despre un apartament din sectorul 1 al Capitalei. În primul caz, prețul pornește de la peste 2.400.000 de lei, iar în cel de-al doilea caz de la 470.780 lei (fără TVA). Decizia ANAF de a scoate la vânzare aceste bunuri vine la 7 luni de când o măsură similară a fost luată în cazul avioanelor confiscate de Fisc de la omul de afaceri.
Cum s-a transformat marea ieftinire în marea țeapă. Românii, păcăliți și la adaos și la cântar. Atenție la gramaj! Marea ieftinire la raft este de fapt marea țeapă! Prețurile sunt uriașe, iar inspectorii ANAF efectuează controale de amploare, pe măsură ce primesc informații despre nerespectarea reglementării privind plafonarea adaosului comercial, potrivit Realitatea Plus. În plus, românii sunt prostiți și legal, prin faptul că o serie de producători au mărit prețurile în paralel cu o reducere a cantității.