Zile libere în plus pentru bugetari. De ce vor veni la muncă după vacanța de Sărbători abia miercuri, 8 ianuarie Bugetarii vor începe anul 2025 cu o săptămână liberă, urmând să înceapă lucrurl abia miercuri, 8 ianuarie.
Ce angajați români din străinătate vor beneficia de al 13-lea salariu și prime de Crăciun? Românii care lucrează în unele țări ale Uniunii Europene se pot bucura chiar și de al 14-lea salariu, precum și de bonusuri acordate la final de an. Mai precis, este vorba de două state care acordă astfel de beneficii angajaților.
România, în pericol să rateze următoarea tranșă de bani din PNRR. Guvernul are 6 luni la dispoziție ca să ia măsuri România riscă să rateze 300 de milioane de euro, cât reprezintă următoarea tranșă de bani din PNRR. Guvernul are jumătate de an ca să ia o decizie ca să deblocheze situația.
Rusia se descurcă! Chinezii asamblează mașini în fostele fabrici ale Volkswagen şi Mercedes VIDEO Occidentul a ordonat marilor constructori auto europeni să părăsească Rusia, după invadarea Ucrainei, însă Moscova nu duce lipsă de doritori. Iar cel mai elocvent exemplu în acest sens este constructorul chinez Chery, care asamblează autoturisme în fostele fabrici Volkswagen și Mercedes.
Constructorii auto chinezi au cucerit deja Germania. Urmează restul Europei? VIDEO Producătorii auto din China au început, de câțiva ani buni, un adevărat război de cucerire a pieței europene. Chiar dacă statul îi sprijină puternic, cu bonusuri substanțiale, în special la mașini electrice, prețurile imbatabile și calitatea „germană” par să fi cucerit cea mai mare piață auto de pe Bătrânul Continent.
Alimentul care se scumpește în prag de sărbători. Producătorii dau ca sigură o majorare a prețurilor de până la 15% Ca în fiecare an, în pragul sărbătorilor de iarnă, carnea și produsele din carne de porc se vor scumpi. Producătorii dau ca sigură o majorare de până la 20%.
Nicolae Ciucă, după ce S&P a reconfirmat ratingul suveran al României: Dovadă a stabilităţii economice Nicolae Ciucă a spus că decizia S&P de a reconfirma ratingul suveran al României este o ovadă a stabilităţii economice la care contribuie în mod direct toţi cetăţenii şi companiile care sunt buni platnici. El cere Guvernului Ciolacu să depună la Comisia Europeană un plan fiscal-bugetar concret, care să includă creşterea investiţiilor din fonduri naţionale, reducerea cheltuielilor curente ale statului, continuarea absorbţiei fondurilor europene din PNRR şi Politica de Coeziune, „aşa cum s-a realizat cu succes în 2022-2023”.
Vouchere sociale 2024: Când intră banii pentru luna octombrie În cadrul programului social „Sprijin pentru România”, cardurile sociale destinate persoanelor vulnerabile vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei începând cu data de 15 octombrie. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a confirmat că peste 2,6 milioane de români vor beneficia de acest sprijin destinat achiziționării de alimente esențiale.
Salariul minim crește cu 87 de lei net din ianuarie 2025. Venitul va rămâne sub valoarea coșului de consum și după majorare Avem suma cu care va crește salariul minim pe economie din ianuarie după ce intră în vigoare directiva venitului european. Potrivit simulărilor, românii plătiți cu acest venit vor primi în plus 87 de lei față de suma din prezent.
BNR: Rata anuală a inflaţiei va scădea până la finele anului. Temeri legate de prețurile ALIMENTELOR și ENERGIEI Rata anuală a inflației va scădea până la finele anului curent pe o traiectorie fluctuantă, dar mai rapid decât se evidenția în prognoza din august, se arată în minuta ședinței de politică monetară a Consiliului de administrație al BNR din octombrie 2024. Incertitudini însemnate rămân însă în privința evoluției prețurilor energiei şi alimentelor, inclusiv pe fondul modificărilor legislative operate în ultima perioadă.
Reforma fiscală cerută de UE. Primul pas - Scade pragul de impozitare pentru microîntreprinderi Negocierile dintre Ministerul de Finanțe și Comisia Europeană din ultimele două luni au dus la stabilirea unei prime schițe de reformă fiscală.
Guvernul Ciolacu a stopat înșelarea românilor prin micșorarea gramajului la produse cu preț nemodificat. Încep să se aplice pedepse Guvernul Ciolacu a luat măsuri ferme împotriva shrinkflației – practica prin care cantitatea produselor este redusă, iar prețul rămâne același, ce afectează în special românii cu venituri mici și medii. Printr-un ordin al ANPC, premierul Marcel Ciolacu a reușit să impună reguli stricte pentru a combate aceste practici comerciale înșelătoare.
Ciolacu: „A scăzut inflația.Vom continua cu măsuri corecte pentru a proteja nivelul de trai al românilor!” Premierul Ciolacu anunță scăderea inflației și consideră că este vital ca guvernul să se preocupe cu prioritate de guvernare și de protejare a nivelului de trai al românilor.
Bogații României EVITĂ să plătească taxa pe lux. Cum încearcă să fenteze statul: datele ANAF Bogații României evită să plătească taxa pe lux! Cel puțin asta arată cele mai recente date. Potrivit ANAF, doar puțin peste 1.000 de români au declarat că dețin case și mașini de lux. Statul speră să strângă din taxa suplimentară 70 de milioane de lei anul viitor.
Prețurile la pompă au explodat! Experții spun că scumpirile sunt cauzate de conflictul din Orientul Mijlociu După o perioadă în care prețurile au scăzut, carburanții au început să se scumpească din nou. Benzina standard a trecut de pragul de 7 lei/litru în unele localități, la fel și motorina. Experții spun că scumpirile sunt cauzate de conflictul din Orientul Mijlociu.
Rata anuală a inflației, în scădere! Serviciile s-au scumpit cu 7,8% faţă de septembrie 2023 Rata anuală a inflaţiei a coborât în septembrie la 4,6%. În august era de 5,1%. Serviciile s-au scumpit cu 7,8% faţă de septembrie 2023, alimentele cu 4,7% şi mărfurile nealimentare cu 3,3%.
Salariul minim pe economie crește de la 1 ianuarie 2025: Veste bună pentru români Românii vor începe anul 2025 cu vești pozitive privind veniturile lor, datorită unei creșteri semnificative a salariului minim pe economie. Guvernul a anunțat recent un proiect legislativ care prevede majorarea salariului minim începând din 1 ianuarie 2025. Această măsură vizează aproximativ 2 milioane de angajați din România, oferindu-le un venit mai mare și aliniindu-se la standardele economice europene.
A intrat în vigoare „Shrinkflation”. Ce obligații vor avea absolut toți operatorii economici Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) anunţă intrarea în vigoarea a ordinului privind combaterea fenomenului ”Shrinkflation”. Adică, operatorii economici sunt obligaţi să informeze consumatorii cu privire la modificarea cantităţilor de produs, având prezentarea, ambalajul, forma identice, chiar şi în condiţiile menţinerii aceluiaşi preţ.
Cifrele realitații: România importă tot mai mult și exportă extrem de puțin. Gaură de aproape 3 miliare de euro A crescut alarmant deficitul balanței comerciale a României. Mai exact, în primele opt luni ale acestui an, exporturile au însumat 6,549 miliarde de euro, iar importurile au ajuns la 9,429 miliarde de euro, ceea ce a dus la un deficit de 2,880 miliarde de euro.
Amânarea ratelor bancare pentru producătorii agricoli a fost adoptată de Guvern Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri, o Ordonanță de urgență care prevede amânarea plății ratelor datorate băncilor de către fermierii afectați de seceta pedologică și de problemele economice generate de războiul din Ucraina.
Ciolacu vrea să își liniștească alegătorii: Nu va fi nicio creştere de cotă de TVA anul viitor Prim-ministrul Marcel Ciolacu a dat miercuri asigurări că "nu va fi nicio creştere de cotă de TVA" anul viitor.
Alocațiile pentru copii cresc din ianuarie 2025: Noile sume anunțate Începând cu 1 ianuarie 2025, alocațiile pentru copii vor beneficia de o nouă majorare, conform anunțului făcut de Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.
Ministrul Agriculturii trimite ANAF peste marile MAGAZINE. Sunt suspiciuni mari legate de prețurile PLAFONATE Ministrul Agriculturii trimite ANAF să descindă la marii comercianți. Florin Barbu a declarat că există mai multe sesizări privind practici comerciale neloiale în ceea ce privește plafonarea adaosului la alimentele de bază.
Se introduc noi reguli în România: Ouăle și carnea de pui din Ucraina, sub restricții Guvernul României a anunțat noi măsuri care vizează produsele importate din Ucraina, în special ouăle și carnea de pui. Aceste măsuri suplimentare vin ca răspuns la nemulțumirile agricultorilor români, care susțin că piața locală a fost inundată de produse de calitate inferioară din Ucraina.
SURSE: Anchetă DIICOT la sesizarea ministrului Energiei. ONG-iștii, verificați pentru posibile legături cu Rusia Potrivit unor surse, s-a deschis un dosar penal la DIICOT după ce ministrul Energiei a depus sesizare. El cere să verifice dacă ONG-iștii pe mediu ar avea legătură cu Rusia după ce ar fi fost blocate proiecte energetice în România cum ar fi hidrocentrale.
AMNISTIA FISCALĂ. Plicurile cu datoriile ANAF, aduse de poștași acasă. Tot ei vor colecta și banii Poșta Română a început campania de distribuire a plicurilor cu datoriile românilor la ANAF. Tot poștașii vor și colecta sumele restante, în cazul în care datornicii au de gând să le achite.
Roboții-asistenți ROBOSVAP preiau munca de rutină din departamentul financiar al companiilor (P) În urmă cu 2 ani, SIMAVI a introdus în ERP SVAP2025 modulul ROBOSVAP, cu o tehnologie emergentă numită Roboții-asistenți.
Minutul de energie. România și mixul energetic – calea către energie verde România are un avantaj important în tranziția energetică datorită unui mix diversificat de surse de energie. Acesta include energie hidro, nucleară și surse regenerabile precum eoliene și fotovoltaice, în timp ce aportul din cărbune și petrol este în scădere.
Clarificări importante din partea Nordis Grup. Compania acuză abuzuri și atacuri din partea unor entități Nordis Group a transmis, într-un comunicat, că în ultimele zile a fost ținta unor atacuri media care au adus în discuție atât activitatea, cât și integritatea companiei. Potrivit documentului, este vorba despre abuzuri și atacuri venite din partea unor entități care au încercat să-și construiască o imagine publică folosindu-se de renumele unui brand în ascensiune.
Discuții cruciale la Bruxelles pentru taxele românilor. Planul ministrului de Finanțe Economiștii vin cu lista de taxe care ar putea fi introduse de anul viitor. Deficitul a ajuns deja la un nivel uriaș, iar până la finalul anului ar putea ajunge la 8%. Acum, ministrul de Finanțe participă la Consiliul Ecofin unde va discuta și despre planul fiscal.