Articolele din categoria ECONOMIE:

ACUZAȚII: Director executat în Guvern după ce a demascat furtul
ACUZAȚII: Director executat în Guvern după ce a demascat furtul - Omul este persecutat
Un director din Secretariatul General al Guvernului a demascat rețeaua care vrea să pună mâna pe banii din PNRR pentru reabilitarea Palatului Victoria. Ștefan Jicol a depus o plângere la Direcția Națională Anticorupție pe numele superiorilor săi și de atunci a început execuția acestuia. Jicol susține că premierul Ciucă a fost șantajat pentru a putea fi revocat din funcție de cei pe care el i-a demascat acum. Secretariatul General al Guvernului a răspuns la aceste acuzații, în urma solicitării făcute de jurnaliștii Realitatea Plus. 
 PSD vrea taxarea marilor averi, liberalii se opun
Scandal în coaliție: PSD vrea taxarea marilor averi, liberalii se opun - Care sunt punctele fierbinți
Continuă scandalul în coaliție pe taxarea românilor. În mai puțin de două luni PSD va prelua puterea în guvern, iar Marcel Ciolacu a anunțat deja că va veni cu un nou program de guvernare. Social-democrații vor să renunțe la cota unică și să vină cu un impozit progresiv, dar și să taxeze marile companii. Măsura este analizată inclusiv la nivel european. Liberalii cer în schimb mai puține taxe.
România închide termocentrale în plină criză energetică . De ce este nevoită să ia această decizie
România închide termocentrale în plină criză energetică . De ce este nevoită să ia această decizie
Urmează o ședință decisivă la Guvern! România se pregătește să oprească producția celor două termocentralele pe cărbune de la Rovinari și Turceni. Chiar ministrul fondurilor europene spune că asta ar putea duce la probleme pe piața energiei, în condițiile în care oricum au crescut foarte mult facturile românilor. În plus, sute de angajați riscă să rămână fără un loc de muncă. 
Foto ilustrativ
Răspuns halucinant al ASF referitor la conturile goale ale Euroins: ”Per total, au bani!”
Firma de asigurări Euroins n-ar avea bani în conturi pentru a le plăti sumele cuvenite celor păgubiții, iar ASF ar cunoște situația, dar nu o recunoaște, susțin reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR). În prezent, românii păgubiți au circa 200.000 de dosare în instanțe împotriva firmelor de asigurări, susține conducerea COTAR.
Crescător de vaci: Am redus prețul laptelui aproape la jumătate, dar la raft nu se vede nimic
Crescător de vaci: Am redus prețul laptelui aproape la jumătate, dar la raft nu se vede nimic
Un cunoscut fermier, Claudiu Davițoiu, care deține o fermă cu 800 de vaci la Afumați, în Ilfov, trage un semnal de alarmă cu privire la viitorul acestui sector în România, unde efectivele s-au redus dramatic și cel mai probabil vor continua să scadă. Laptele va deveni un produs de lux, pentru că fermierii vor renunța să mai crească animale, în condițiile în care lucrează în pierdere.
INS: Rata inflației a explodat din nou!
INS: Rata inflației a explodat din nou! Uleiul, cartofii și lactatele, în topul scumpirilor
Românii nu scapă de scumpirile uriașe! Rata inflației se menține la un nivel uriaș, de peste 15 procente, iar uleiul, cartofii și lactatele rămân produse pentru care plătim dublu față de anul trecut. Pe de altă parte, deși Banca Centrală prognozează o scădere a inflației spre finalul anului, asta nu înseamnă că vom asista la o ieftinire a produselor. 15,5% este rata inflației în prezent. 
Fonduri de la Guvern pentru clientii politici
Fonduri de la Guvern pentru clienții politici - Firmele care au încasat sumele COLOSALE
 Guvernul a împărțit două milioane de lei unui grup restrâns de clienți politici! Fondurile colosale s-au alocat prin programul european de relansare economică după pandemie, iar pe lista beneficiarilor se găsesc nume importante: fina și denunțătoarea lui Darius Vâlcov sau tatăl lui Stelian Budjuveanu, Gheorghe Budjuveanu. Jurnaliștii de la Lumea Politică au analizat toate proiectele mai mari de două milioane de lei. În total există 683 de contracte care însumează proiecte în valoare de peste 2 miliarde de lei. 
Foto arhivă
Mii de medicamente ieftine dispar de pe piață. Costurile cu producția sunt prea mari
România ar putea rămâne fără medicamente generice. Este vorba despre acele medicamente foarte ieftine folosite în tratamentul bolilor cronice, iar avertismentul vine chiar de la producători. Totul din cauza costurilor de producție care s-au dublat în ultimii ani și a facturilor prea mari la energie și gaze. În lipsa acestor pastile, pacienții sunt nevoiți să caute înlocuitoare care, de cele mai multe ori, sunt de 3, chiar 4 ori mai scumpe.