Potrivit informaţiilor comunicate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru gestionarea cu eficienţă a fenomenelor prognozate au fost activate grupele operative în 21 judeţe (Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Gorj, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş şi Vâlcea).
"În intervalul 07.00-21.00, fenomenele hidrometeorologice au produs efecte în 32 localităţi din 9 judeţe (Botoşani, Buzău, Caraş-Severin, Iaşi, Maramureş, Prahova, Sălaj, Suceava şi Timiş), zone în care colegii noştri au intervenit pentru evacuarea apei din o casă, 2 beciuri, 3 curţi, 2 străzi, precum şi pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie de la acoperişurile a 2 imobile, 39 copaci şi 5 stâlpi căzuţi, fiind avariate 2 case, 2 blocuri de locuinţe şi 8 autovehicule. Circulaţia rutieră a fost temporar blocată din cauza unui copac căzut pe carosabil pe drumul naţional DN 68 A în judeţul Timiş, iar intervenţia promptă autorităţilor a contribuit la remedierea situaţiei şi reluarea traficului pe tronsonul de drum afectat", arată sursa citată.
De asemenea, traficul feroviar a fost temporar blocat pe o linie secundară, între localităţile Lugoj şi Boldur, în judeţul Timiş, din cauza unui copac căzut pe linia de contact.
"Important de menţionat este că nu au fost persoane rănite sau pagube materiale însemnate", precizează IGSU.
Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în două localităţi din judeţul Harghita, însă la acest moment situaţia este remediată.
"La acest moment, trenul de călători care circulă pe ruta Sibiu - Timişoara a rămas blocat pe şine, între localităţile Margina şi Holdea, din cauza copacilor căzuţi pe calea ferată. Angajaţii de la regionala căi ferate acţionează pentru degajarea arborilor. Nu sunt raportate persoane care să necesite asistenţă medicală", se mai arată în informarea IGSU.