Motivul este unul procedural: nominalizările care nu au fost nici confirmate, nici respinse în timpul sesiunii în care au fost făcute vor fi returnate Secretariatului Preşedintelui şi nu vor mai fi luate în discuţie până la momentul în care acesta va reînainta oficial nominalizarea, potrivit stiripesurse.ro.
Zuckerman nu a fost confirmat de Senatul SUA în sesiunea care s-a încheiat la finalul anului 2018, dar preşedintele Donald Trump îl poate nominaliza din nou, la fel cum are şi posibilitatea de a înainta o nouă propunere .
Potrivit Articolului II, Secţia 2 din Constituţia SUA, preşedinte numeşte ambasadorii, cu acordul Senatului.
Adrian Zuckerman a emigrat din România în SUA la vârsta de 10 ani. Este avocat în Baroul din New York din 1984.
Cine este Adrian Zuckerman, viitorul ambasador SUA la București?
El a fost nominalizat în iulie 2018 pentru a-l înlocui, la pe actualul ambasador, Hans Klemm, diplomat de carieră, nominalizat de Barack Obama în martie 2015 şi confirmat de Senat în iulie 2015, potrivit stiripesurse.ro. În cele mai multe cazuri, ambasadorii desemnaţi politic îşi prezintă demisiile odată cu schimbarea preşedintelui care i-a nominalizat.
Democraţii au preluat joi controlul Camerei Reprezentanţilor a SUA, în urma alegerilor de la jumătate de mandat desfăşurate în noiembrie, marcând astfel începutul unei noi perioade de opoziţie împotriva preşedintelui Donald Trump, chiar dacă republicanii au păstrat majoritatea în Senat.