În rândul tinerilor de sub 30 de ani, procentul este mai mare, astfel că aproape 50% dintre respondenți au spus că nu consideră a fi o problemă mituirea unui funcționar public. Nivelul de corupție considerat acceptabil diferă însă de la o țară la alta. În Cehia, Slovacia și Croația, peste jumătate dintre cei chestionați ar da mită pentru a-și rezolva urgent problemele, în timp ce în Franța, procentul este de 48%. La polul opus se află Suedia, Malta, Portugalia sau Finlanda, unde doar unul din cinci cetățeni ar opta pentru mituirea unui angajat al statului.
Sondajul a analizat și perspectiva cetățenilor asupra drepturilor omului. Nouă din zece respondenți consideră că drepturile omului sunt esențiale pentru o societate corectă, procentul variind între 76% în Ungaria și 96% în Malta. În 11 din cele 27 de state membre UE, peste 50% dintre cei chestionați cred că aceste drepturi sunt respectate în țara lor, dar încălcate în alte state.
Peste două treimi dintre europeni consideră că unele persoane profită de drepturile omului și o treime crede că „doar persoanele care nu merită drepturi beneficiază de ele, precum criminalii sau teroriștii”, o opinie mai întâlnită în rândul populației cu vârsta de peste 65 de ani.
Sondajul, citat de Politico, a fost realizat în statele membre UE, Marea Britanie și Macedonia de Nord.