”Este uluitor cum Gabriela Firea fuge de răspunderea legală pe care o are în aplicarea unei hotârâri definitive a justiției, ascunzându-se în spatele unui sondaj de opinie, pe care a anunțat că intenționează să-l organizeze, pentru a-i întreba pe bucureșteni "dacă sunt de acord să dea câteva milioane de euro ca să demolăm această clădire"”, scrie liberalul Ciprian Ciucu într-un comunicat.
Liberalul mai acuză că modul în care Gabriela Firea a formulat arată că aceasta are o poziție ”părtinitoare” față de situația imobilului Cathedral Plaza și că ”nu vrea să aplice hotărârea judecătorească”.
”Chiar din modul în care a formulat acestă intenție se vede limpede că Gabriela Firea are o poziție părtinitoare față de situația imobilului Cathedral Plaza și că nu vrea să aplice hotârârea judecătorească, amânând demolarea decisă de către instanța de judecată. În aceste zile a apărut în spațiul public informația conform căreia există o relația de rudenie prin alianță (nașa de cununie) între doamna Primar General și doamna Daiana Voicu, aflată în trecut la conducerea companiei de dezvoltare imobiliară Willbrook International, care a realizat turnul de birouri Cathedral Plaza”, mai scrie liberalul în comunicat.
Consilierii liberali îi solicită Primarului General Gabriela Firea o evaluare rapidă a opțiunilor de demolare și a costurilor fiecărei opțiuni, precum și publicare unui calendar pe baza căruia să-și asume demolarea.
”Gabriela Firea nu poate înlocui obligația de respectare a legii și a deciziilor instanțelor de judecată cu un sondaj de opinie comandat de către primărie. Trebuie să uzeze strict de competențele date de lege și să pună neîntârziat în aplicare decizia judecătorească definitivă”, conchide Ciucu.
În replică, Primăria Municipiului București (PMB) a emis un un comunicat în care dorește să clarifice situația, precizând că Gabriela Firea ”NU” a afirmat că dorește realizarea unui sondaj, iar declarația fostei juranliste a fost socasă din context.
”Gabriela Firea s-a referit la faptul că, în condițiile în care o acțiune de o asemenea amploare (demolarea unei clădiri situată în centrul orașului, care se află în topul celor mai înalte construcții din Capitală, având 19 etaje + alte 4 etaje în subteran) implică o serie de costuri de ordinul milioanelor de euro, ar fi indicat ca bucureștenii să fie consultați dacă doresc să suporte o asemenea cheltuială, în condițiile în care această clădire a fost edificată în baza unei autorizații emise de o altă autoritate locală și anume Primăria Sectorului 1”, susțin reprezentanții PMB.