Potrivit documentului, în 19 martie, deputatul Bărbulescu a formulat un denunț în care a susținut că, în vara anului 2011, Vâlcov i-a propus să înființeze o firmă de cadastru, una de contabilitate și un birou de avocatură.
"Pentru înființarea, administrarea și dotarea celor 3 firme, Darius Vâlcov i-a dat denunțătorului, în mai multe tranșe, suma de aproximativ 1.500.000 lei, propunându-i acestuia ca după ce vor fi amortizate costurile să devină partener, cu un procent de 20% la firma de cadastru și 40% la celelalte două firme. Denunțătorul Bărbulescu a declarat că, în timpul discuțiilor preliminare, Darius Vâlcov a scris olograf, pe mai multe coli A4, un plan de afaceri în care erau menționate estimările privind cheltuielile și veniturile, precum și procentele care le reveneau fiecăruia în urma derulării celor 3 afaceri", se arată în referat.
Procurorii susțin că la aceste discuții a fost prezentă și soția denunțătorului, Andra Loredana Bărbulescu.
Cu banii primiți de la Vâlcov, acesta a înființat SC Millenium Tophografica SRL și Sc Contis SRL, devenită ulterior Sc Contis Consulting SRL, precum și Societatea Civilă de Avocați Ciobanu și Asociații.
"Referitor la justificarea cheltuielilor față de Vâlcov, denunțătorul afirmă că îi prezenta periodic acestuia documente justificative sau situații sumare a banilor cheltuiți. Cu privire la persoanele care fac sau au făcut parte din acționariatul societăților, precum și cele care au deținut calitatea de administrator, Bărbulescu Daniel l-a informat în prealabil pe Vâlcov, acesta dându-și acceptul în legătură cu respectivele persoane. Ulterior înființării celor 3 societăți, denunțătorul a declarat că îi prezenta periodic lui Vâlcov, la un interval de 3-4 luni, situația financiar-contabilă a celor trei afaceri, dar de la înființarea societăților și până în prezent nu i-a dat acestuia nicio sumă de bani", se spune în document.
DNA precizează că, la indicația fostului ministru, denunțătorul a introdus SC Millenium Tophografica SRL într-o asociere în participațiune cu Sc SGV SRL și cu Sc City Hotel SRL, urmând ca această asociere să administreze Hotelul City din Slatina, urmând ca 30 % din eventualul profit să revină acestei firme, iar pentru această asociere, la indicațiile lui Vălcov, care deținea în fapt societatea, au fost virați 800.000 de lei.
Denunțătorul a declarat, potrivit referatului, că are cunoștințe că unul dintre acționarii afacerii cu hotel City ar fi Darius Vâlcov, iar managerul este Dorina Barbu, persoană interpusă a acestuia, iar un alt acționar al afacerii ar fi Cristian Ghenciu. Totodată, deputatul a declarat că ultimele discuții referitoare la administrarea acestor firme le-ar fi avut cu Vâlcov la începutul anului 2015.
Daniel Bărbulescu a mai susținut, menționează procurorii, că, în aceeași modalitate, Darius Vâlcov a procedat și cu soția sa, căreia i-a cerut să administreze în fapt un centru SPA și o televiziune locală, OLT TV, afaceri deținute de către acesta.
Tot în document apar și referiri ale deputatului privind păstrarea seifului în locuința sa pentru fostul ministru.
În continuare, el a fi menționat că, începând cu iunie 2012, când împreună cu soția sa s-a mutat de la adresa respectivă, seiful a rămas în imobil, care a fost locuit în continuare de socrul său, de la care a aflat că cei doi au mai accesat seiful.
Afirmațiile au fost susținute și de denunțul formulat de Andra Bărbulescu, la 19 martie, în care susține că, în 2009, Vâlcov i-a cerut să devină administratorul în fapt al Sc Enero Prod SRL, firmă care opera televiziunea locală OLT TV.
Mai multe pe Agerpres.