"Un provocator a aruncat un obiect în flăcări în curtea ambasadei ruse din Chişinău", a transmis corespondentul TASS.
Bărbatul a fost reţinut de poliţia Republicii Moldova, scrie Agerpres.
În Rusia se desfăşoară duminică a treia şi ultima zi a alegerilor prezidenţiale, la care au participat deja peste 60% din cei 112 milioane de ruşi cu drept de vot şi la capătul căreia se aşteaptă ca preşedintele în exerciţiu Vladimir Putin să obţină un nou mandat, în lipsa unor contracandidaţi redutabili.
De asemenea, tensiunile legate de alegerile prezidențiale din Rusia s-au simțit și la București
Un rucsac a fost abandonat pe trotuar, duminică, pe bulevardul Kiseleff, numărul 6, unde este sediul Ambasadei Rusiei în România, iar incidentul a fost semnalat printr-un apel la 112. În perimetrul cuprins între Arcul de Triumf și Ambasada Rusiei, traficul a fost restricționat, iar oamenii au fost rugați să nu se apropie.
După analizarea amănunțită a bagajului, pirotehniștii nu au găsit nimic periculos în el, prin urmare s-a dovedit că totul a fost o alarmă falsă.
Ambasada Federației Ruse a reacționat printr-un comunicat prin care dă de înțeles că acest act a fost o provocare intenționată prin care se încearcă destabilizarea procesului de votare care are loc în prezent în Rusia:
„Putem presupune că acest incident ar fi o încercare deliberată a dușmanilor de a provoca panică și de a împiedica votul”, a spus Ambasada Rusiei.
În Rusia se desfăşoară duminică a treia şi ultima zi a alegerilor prezidenţiale, la care au participat deja peste jumătate din cei 112 milioane de ruşi cu drept de vot.
Incidentul, în aceași zi în care ambasadorul Valery Kuzmin a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe
„Din dispoziția ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu, ambasadorul Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, a fost convocat în dimineața zilei de 17 martie 2024 la sediul Ministerului Afacerilor Externe în legătură cu o serie de declarații recente ale părții ruse.
Ambasadorului i-a fost transmisă nemulțumirea profundă a părții române cu privire la maniera deformată, trunchiată și neconformă în care sunt abordate, inclusiv în comunicarea publică a Ambasadei Federației Ruse, teme importante, cu relevanță bilaterală, care își au originea în trecutul istoric.
S-a reamintit ambasadorului Federației Ruse necesitatea încadrării depline și permanente în practica diplomatică, inclusiv în ceea ce privește menținerea unei conduite responsabile în comunicarea publică., a anunțat Ministerul Afacerilor Externe printr-un comunicat.
Românii, cei mai săraci pensionari din Europa. Cât primesc seniorii din Austria și din alte state UE