Am stat de vorbă cu Brian Quinn, de la Intel Labs Europe, dar şi cu Guenther Juenger, director Corporate Affairs Intel EMEA. Internetul Tuturor Lucrurilor (Internet of Things) va lua multe forme, dar va fi alcătuit, în mare, de computere de dimensiuni foarte mici. Asta oferă atât Galileo, cât şi Edison, două platforme lansate de Intel în ultimii doi ani. Quinn orbeşte despre prăjitoare de pâine inteligente care pot să-ţi arate, în timp real, pe smartphone, cât de tare se prăjeşte felia. ”Dispozitivele de acest gen vor trebui dotate cu procesoare foarte mici, foarte eficiente din punct de vedere al consumului de energie”.
Computerul Edison are dimensiunile unui card SD, dispune de conexiune WiFi şi poate fi folosit pentru a creea dispozitive purtabile. Cei de la Intel au organizat chiar şi o competiţie pe această temă, care a dat naştere unei drone pe care o poţi purta la încheietură.
Quinn are ochii vioi şi plini de interes şi vorbeşte pe un ton călduros, de dascăl priceput. ”Dacă te gândeşti la cardul SD cu SoC-ul în interior (n.red. – System on Chip), îţi dai seama că este o interfaţă. Îl poţi conecta pur şi simplu la ceva. Cât de mic ar putea să ajungă? De dimensiunile unui card microSD. Asta deschide nenumărate posibilităţi. Putem integra computere în masă, în scaun, chiar şi în pereţi. Le putem folosi pentru a...
Citeşte totul despre viziunea Intel privind viitorul ultraconectat