Este vorba despre seful sectiei de Gastroeneterologie de la ”Marie Curie” . Medicul s-a intors in Bucuresti dupa ce i-a consultat pe copiii din Arges, intrucat era de garda la ”Marie Curie”, insa, in momentul in care a trebuit sa consulte un alt copil, i s-a facut rau. In prezent, aceasta este monitorizata la Spitalul Municipal, la sectia de Cardiologie. Medicii sustin ca una dintre cauze poate fi si oboseala.
In continuare, al spitalul ”Marie Curie” sunt internati sapte bebelusi, dintre care patru la Nefrologie, trei la Terapie Intensiva. Cei de la Nefrologie au o stare ameliorata fata de ultimele zile.
”Cei de la Terapie Intensiva au evolutie stationara, nu s-au inregistrat niciun fel de evenimente negative in evolutia lor. Urmatoarele externari se vor face pe etape. Primii pasi se leaga de intreruperea dializei, dupa care urmarim daca acesti copii urineaza suficient si acest lucru poate sa mai dureze una-doua zile. In acelasi timp, urmarim daca ei pot sa se hraneasca. Trebuie supravegheata alimentatia pe care o primesc. Nu putem sa-i externam cata vreme au inca nevoie de monitorizare clinica. Fiecare are alta forma de boala. Putem spune ca pericolul vital a trecut pentru toti”, a declarat dr. Mihaela Balgradean, de la ”Marie Curie”.
Ce trebuie să facă părinții ca să-i ferească pe micuți de virusul ucigaș
Medicul a dat si cateva sfaturi pentru parintii cu copii mici. ”Aceasta boala are legatura cu anumite alimente, cu modul lor de igiena si este necesar spalatul mainilor inaintea folosirii unor alimente precum carnea, ouale, branza. Carnea trebuie fiarta 3-4 ore cel putin inainte de a fi preparata. Laptele trebuie, la fel, fiert. Fructele si legumele trebuie foarte atent spalate. Trebuie tinute in apa o perioada mai lunga de timp, pentru ca sarurile sa iasa din aceste alimente”, a declarat aceasta.