Există însă şi veşti bune privind această problemă, deoarece exista numeroase tratamente naturiste aprobate şi date publicităţii prin intermediul unor autorităţi în domeniu, cum este Journal of Cosmetic Dermatology, publicaţie care adună la un loc informaţiile strânse în urma numeroaselor studii ştiinţifice care au ca temă principală frumuseţea, conform observatordebacau.ro.
Sucul de ceapă, usturoi sau ghimbir
Potrivit unei cercetări detaliate în publicaţia Dermatology, 20 din 23 de persoane care au aplicat astfel de sucuri naturale pe scalp de două ori pe zi au observat că părul a crescut în doar 6 săptămâni, iar rezistenţa firului de par a crescut semnificativ. Experţii sunt de părere că efectele benefice ale acestui preparat simplu sunt date de puterea extraordinară a flavonoidelor, care au acţiune antiinflamatoare şi favorizează circulaţia sanguină la nivelul scalpului, prevenind astfel subţierea şi ruperea firului de păr.
Ardeiul iute
Ardeiul iute nu este util doar în gastronomie, ci şi în industria beauty. Capsaicina este substanţa care îi dă iuţeala şi care, potrivit studiilor, ar stimula creşterea părului. Pot fi administrate suplimente pe bază de capsaicină, insă doar cu avizul medicului, poate fi crescut aportul de ardei iute din alimentaţia zilnica sau poate fi preparata o loţiune din seminţe de ardei iute pisate şi amestecate cu ulei de măsline.
Salvia, rozmarinul şi aloe vera
Salvia îndeseşte părul iar rozmarinul şi aloe vera stimulează creşterea acestuia. Le puteţi folosi sub formă de infuzie, pe care să o aplicaţi prin masaj pe pielea scalpului, sau sub formă de ulei esenţial. La fel de eficient este şi ceaiul verde: se aplica o infuzie din 2 pliculeţe de ceai la 200 de ml de apă, se lasă să acţioneze o oră, apoi se clăteste cu apă călduţă. Ceaiul verde conţine antioxidanţi care previn căderea părului şi accelerează creşterea firului de păr.
Tratament la cald cu uleiuri naturale
Uleiul de măsline, de argan , de jojoba, de eucalipt sau cel de cocos sunt excelente pentru prevenirea căderii părului. Se incălzeste o ceaşcă de ulei, insa nu foarte mult, ci doar cât să fie călduţ, şi se maseaza pielea scalpului cu ajutorul degetelor sau prin intermediul unei dischete demachiante. Se acoperira apoi capul cu un prosop timp de o oră şi apoi se spală parul ca de obicei. Uleiul de măsline dispune de numeroşi acizi graşi esenţiali care protejează şi hrănesc pielea scalpului, prevenind în acelaşi timp apariţia mătreţii, o altă cauză a căderii excesive a părului.