Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamine, minerale, antioxidanţi şi aminoacizi cu rol deosebit de important în buna funcţionare a organismului.
Calciul din pătrunjel ajută la dezvoltarea şi menţinerea sistemului osos, aminoacizii împiedică dezvoltarea tumorilor iar iodul reglează funcţia tiroidiană, conform Adevarul.ro.
adev.ro/npabeu
De asemenea, pătrunjelul este de patru ori mai bogat în vitamina C decât o portocală şi are mai mult fier decât spanacul.
Pătrunjelul este şi o sursă bogată de provitamina A, care ajută la protejarea vederii şi întărirea sistemului imunitar.
Frunzele de pătrunjel au efect dezinfectant şi elimină bacteriile din cavitatea orală. Astfel, câteva frunze de pătrunjel mestecate după masă te pot ajuta să scapi de halenă, oferind un miros plăcut respiraţiei.
De asemenea, salatele de pătrunjel sunt excelente pentru persoanele care nu au poftă de mâncare şi se confruntă cu stări de greaţă.
O cură cu pătrunjel are virtuţi nemaipomenite în ce priveşte sistemul imunitar. Pătrunjelul distruge radicalii liberi şi întăreşte imunitatea, reglează ciclul menstrual şi ameliorează durerile specifice sindromului premenstrual. Tratamente naturiste cu pătrunjel pentru detoxifierea organismului Pătrunjelul ajută la eliminarea eficientă a toxinelor din corp, fiind astfel un aliat în curele de slăbire.
De asemenea, acest banal condiment ajută digestia şi combate balonarea.
Totodată, pătrunjelul oferă protecţie cerebrală, prevenind depresia şi stările de nervozitate. Sucul din frunze de pătrunjel este indicat şi în cazul în care te confrunţi cu pietre la rinichi. Se va consuma câte un păhărel pe stomacul gol, timp de 40 de zile, numai la indicaţia medicului.