În campaniile electorale, mai mulți liberali au acordat diverse împrumuturi lui Ciprian Ciucu pentru a-i finanța cariera politică.
După alegeri, aceștia au fost recompensați cu poziții importante în diferite structuri controlate de PNL.
Vă prezentam lista celor care au finanțat ascensiunea noului prim-vicepreședinte al PNL.
Moldovan Paul Cristian a lucrat la CIVITTA STRATEGY & CONSULTING, la fel ca și Ciprian Ciucu. Faptul că e fost coleg de muncă al primarului l-a ajutat să obțină funcția de Administrator Public al Sectorului? Cum a ajuns membru în CA la Energetica Servicii, o companie a Municipiului București sau la STB? Are asta legătură cu faptul că fostul său coleg, Ciprian Ciucu, a fost președinte PNL București? Este specializat și în termoenergetică și în transporturi? Numirea soției în funcția în funcția de Secretar General Adjunct al Ministerului Digitalizării are legătură tot cu activitatea lui politică?
Suciu Alexandru este directorul de cabinet al lui Ciprian Ciucu la Sectorul 6. A fost numit la Compania de Cimitire. Ce-l recomandă în afară de activitatea politică? A lucrat la o firmă de IT. Se pricepe la morți? Ce părere are că o parte din colegi i-au dat împrumut primarului înainte de alegeri?
Lucian Dubălaru era director la un SRL de apartament atunci când i-a înmânat lui Ciucu 12.000 de lei. Banii i-au garantat un loc pe lista de consilieri locali din sectorul 6 și un loc de muncă la cabinetul secretarului de stat Radu Niculescu. Surprinzător este faptul că Dubalaru a luat credit de la bancă pentru a finanța campania lui Ciucu.
Vali Bunea era un simplu angajat al Agenției Naționale de îmbunătățiri funciare atunci când l-a creditat pe șeful său de partid cu 24.000 lei. A prins un loc de consilier local la sectorul 6, apoi a fost numit director executiv în primăria condusă de datornicul său. În anul în care i-a dat bani lui Ciucu, Bunea a avut venituri de 64.000 de lei, ceea ce înseamnă că împrumutul acordat primarului a reprezentat 37% din toți banii funcționarului.
Alexandru Pencu lucra la un SRL micuț în anul în care a finanțat ascensiunea politică a lui Ciprian Ciucu cu 9500 de lei. Imediat a devenit administrator provizoriu la Palatul CFR și s-a angajat la societatea națională RADIOCOM. Împrumutul acordat de Pencu s-a întâmplat într-un an în care acesta nu a raportat niciun venit.
Octav Oprea, liderul tinerilor liberali, a plătit și el 9500 de lei lui Ciucu. Acești bani i-au asigurat o funcție de vicepreședinte al Agenției de digitalizare a României, iar la ultimele alegeri l-au propulsat pe un loc eligibil pentru Camera Deputaților.
Adrian Enache a contribuit la campania liderului liberal cu 48.000 de lei. În schimbul banilor, a devenit consilier local și subsecretar de stat la Ministerul Tineretului, funcții pe care le-a prestat printre desele călătorii pe care le face în Statele Unite ale Americii. În 2019, sumele încasate de Adrian Enache sunt mai mici decât banii pe care i-a împrumutat lui Ciprian Ciucu. Enache este și posesorul mai multor panouri publicitare amplasate pe domeniul public al sectorului 6.
Adrian Dupu era funcționar la Ministerul Transporturilor atunci când l-a împrumutat pe Ciucu cu 43.000 de lei. A fost numit la scurt timp șeful Departamentului pentru relația cu Republica Moldova.
Ioan Ovidiu Maxim lucra la ADP sector 6 atunci când l-a împrumutat pe Ciucu cu 24.000 de lei și după-i scurta trecere la Agenția de Digitalizare a României a fost numit director general al structurii care gestionează domeniul public în sectorul condus de Ciprian Ciucu. Maxim i-a dat primarului jumătate din venitul său în condițiile în care el are o datorie de 100.000 de lei la bancă.