Potrivit surselor politice, candidatura lui Nicușor Dan nu a fost negociată cu partidele pro-europene, USR, PNL, PSD sau UDMR. Candidatura la prezidențiale ar urma tiparul celei de la Primăria Capitalei din 2020, care a fost anunțată înainte de a primi vreo susținere de la vreun partid.
Potrivit legii, Nicușor Dan va trebui să aibă 200.000 de semnături pentru a putea candida. Nicușor Dan nu este obligat să demisioneze de la Primăria București. Cel mai probabil își va lua concediu pe durata campaniei electorale, au precizat sursele citate.
Doar dacă va câștiga alegerile, Nicușor Dan va trebui să demsioneaze de la Primăria Capitalei. În acest caz, organizarea de noi alegeri pentru primăria Bucureștiului ar urma să fie decisă de Guvern.
Nicușor Dan este fondatorul partidului Uniunea Salvați România (USR), din care a demisionat în iunie 2017 deoarece n-a dorit să poziționeze partidul împotriva referendumului pentru familie.
Nicușor Dan, propus de către ONG-uri și politicieni să candideze la alegerile prezidențiale. Ce le-a răspuns primarul Capitalei
Mai multe ONG-uri și activiști l-au propus pe Nicușor Dan candidat la prezidențiale din partea partidelor pro-europene, conform unui comunicat comun transmis pe data de 7 decembrie. Semnatarii inițiativei s-au constituit în Coaliția România Europeană, care susține candidatura primarului Capitalei.
Nicușor Dan a vorbit despre viitoarea guvernare: „Ar fi sănătos ca un partid pro-european să rămână în opoziție”
În urmă cu o săptămână, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, despre propunerea venită din partea mai multor asociaţii şi personalităţi să candideze la alegerile prezidenţiale din 2025, că analiza abia începe în momentul acesta şi nu e la nivel de persoane, ci e la nivel de toate partidele pro-europene, el arătând că este o chestiune foarte serioasă.