Mănăstirea Hurezi Este anul Brâncoveanu, iar cea mai importantă moștenire materială a voievodului, Mănăstirea Hurezi (cunoscută și sub numele Horezu), din Oltenia de sub munte, se găsește la marginea Parcului Național Buila-Vânturarița. Zona de contact dintre câmpie și colinele piemontane crează cadrul natural perfect pentru o reverie de toamnă, amplificată de minunea arhitecturală a stilului brâncovenesc. Localizare: Mănăstirea Hurezi este situată la marginea dinspre Râmnicu Vâlcea a orașului Horezu. Un indicator de pe drumul național arată direcția spre mănăstire
Pont: La zece minute cu mașina de mănăstire se află comuna Măldărești cu complexul arhitectural care cuprinde două cule și o biserică brâncovenească, dar și casa memorială I. G. Duca.
Grădina Zmeilor Blocurile de gresie răzlețite țâșnesc spre cer, înconjurate de o pădure de stejari peste care toamna aruncă culori blânde, într-o atmosferă impresionistă. Grădina Zmeilor a început să fie tot mai cunoscută în ultima vreme, după ce, în 2011, a fost finalizat un proiect de amenajare realizat cu fonduri europene. Turiștii frecventează acum zona, dar, într-o zi de octombrie, aveți toate șansele să fiți singur cu zmeii, într-un peisaj neverosimil.
Localizare: Grădina Zmeilor se află pe teritoriul comunei sălăjene Bălan. În satul Gâgău Almașului există un indicator rutier spre rezervația naturală.
Pont: Dacă toți ați ajuns în zonă, cuplați Grădina Zmeilor cu on vizită la Grădina Botanică din Jibou, o supriză plăcută în orice anotimp.
Citeşte mai mult pe cluj.travel.