Întrebat dacă realizează cât de iubit este de oamenii din țară, Ștefan Hrușcă a precizat: ”Nu știu, nu pot să spun, nu fac altceva decat ce m-au învățat ai mei, să cânt și să țin fruntea sus. Acasă e și aici și peste tot unde sunt români pentru că suntem peste tot, e dragostea aia de locul natal, indiferent de unde te așezi cu casa. Rămâne dragostea față de părinți, rămân multe. ”Rugă pentru părinți” este un cântec scris cu Adrian Păunescu in 1983, l-am cantat cu cenaclul Flacara. Au deranjat la acea vreme de nu l-am mai cantat”.
Acesta a mai spus că nu îi lipsește nimic și a adăugat că atunci când i se face dor, se întoarce în țară: ”Este greu de spus in cuvinte, e imporant sa fii om, daca din cand in cand ne-am uita in oglinda, ne-am vedea curati, e mare lucru sa fii om. Păi epoca este cu zumzet si ma bucur ca ai mei patrioti simt ca lucrurile se vor aseza pe un fagas nomal.. Asa ca si cu toata democratia asta a noastră, democrația vine in timp. Toți vrem să stăm aici. A fost extraordinra la Paris, Toronto sau Bolzano. Nu sunt ordonat deloc, dacă ai vedea ce e pe o fituică de a mea, te-ai minuna. Nici nu pot să fiu altfel. Să știi că nu am facut-o dinadins, am zis ca trebuie sa le cant si celor din alte tari. Stau langa padure, am casă, am și un cățel, dar pe mine mă liniștește codrul. Nu-mi lipseste nimic, cand mi se face dor, vin acasa. Mi s-a spus că am 40 de ai de activitate, nu e rau, ca acolo m-am format ca dascăl. Și acolo am invat sa ma formez”, a mai spus acesta.
Hrușcă a mai spus că a avut spectacole și la care au venit 3000 de oameni, dar și 300, cum a fost la primul spectacol pe care l-a ținut în Canada. Acesta a mai spus că ”Rugă pentru părinți” este compus cu Adrian Păunescu:
”Rugă pentru păriniți” este al doilea cantec pe care l-am compus cu Adrian Păunescu. Am mers cu el 3 zile la Sinaia și am compus 4 cantece. Se întâmpla la Toronto, primul spectacol pe care l-am organizat acolo, am avut 300 de spectatori. Am avut si 3000 si 2000, si 1500”, a spus acesta.
Referitor la spectatorii săi, artistul a spus că aceștia se formează în timp, fiind dornici de muzică românescă:
”Se formează ca spectatori, sunt dornici de muzică românească. Vreau să spun ceva. Nu am întrebat niciodată pe cineva, de ce te-ai stabilit acolo. De multe ori, spun ca sentimetul patriotic este mai puternic. M-au învățat, ”Mă, unde mergi, să nu te faci de rușine. Soția mea este din Iași, ne place să ne aducem aminte de graiurile noastre”, a mai adăugat Ștefan Hrușcă.