Ploia torențială a făcut prăpăd în Capitală. Zeci de străzi și bulevarde importante din toate sectoarele au fost inundate. Mijloacele de transport în comun au rămas de mai multe ori blocate din cauza penelor de curent şi acumulării de apă, iar pompierii au fost nevoiţi să intervină să scoată apa din mai multe locuinţe.
După o ploaie torenţială de o oră, Bucureştiul, numit cândva micul Paris s-a transformat în din nou în mica Veneţie. Mai mulţi telespectatori ne-au trimis imagini cu străzile inundate din capitală.
Pe Bulevardul Tineretului apa a acoperit carosabilul după doar 5 minute de ploaie torenţială.
În zonă au apărut şi oficiali ai ADP Sector 4, care au venit îmbrăcaţi la costum fiind luaţi pe nepregătite.
Tot de la telespectatorii noştri am primit imagini cu inundaţiile de pe strada Drumul între Tarlale din sectorul 3 şi din zona Baba Novac.
Poliţia Rutieră a anunţat că în urma precipitațiilor căzute pe raza Municipiului București, până la această oră au mai fost sesizate următoarele evenimente provocate de acumulările de apa.
Sectorul 3:
- Str. Răcari - acumulări de apă în carosabil
- Bd. Camil Ressu ( Piața Râmnicu Sărat ) - acumulări de apă în carosabil
- Calea Călărașilor ( zona Hala Traian ) - acumulări de apă în carosabil
- Str. Constantin Ștefan nr. 28 - acumulări de apă în carosabil
Sectorul 4:
- Bd. Tineretului - acumulări de apă în carosabil
- Șos. Olteniței nr. 103 - subsol de bloc inundat
- Șos. Olteniței / Str. Vultureni - acumulări de apă în carosabil
- Șos. Mihai Bravu / Calea Văcărești ( Pod Abator ) - acumulări de apă în carosabil
- Calea Șerban Vodă / Bd. Gheorghe Șincai - acumulări de apă în carosabil
Sectorul 5:
- Str. Pucheni (sensul dinspre Confort Urban către zona târgului ) - acumulări de apă în carosabil
- Str. Teiuș ( ambele sensuri de circulație ) - acumulări de apă în carosabil
- Str. Bega - acumulări de apă în carosabil
- Str. Sf. Ana - acumulări de apă în carosabil
- Str. Garoafei / Str. Iași - acumulări de apă în carosabil
Sectorul 6:
- Pod Grozăvești - acumulări de apă în carosabil
- Str. Intrarea Pătrarului / Str. Poiana Lacului - acumulări de apă în carosabil
Ca urmare a precipitațiilor abundente înregistrate în ultimele ore în Capitală, echipele ApaNova, operatorii de salubritate, precum și toate instituțiile aflate în subordinea Municipalității care au competențe în domeniu, intervin pentru evacuarea acumulărilor de apă și pentru soluționarea defecțiunilor apărute la sistemul de semaforizare, a anunţat Primăria Capitalei.
Potrivit ApaNova, pe parcursul ultimelor 2 ore, pe raza municipiului București s-au înregistrat cantități importante de apă, respectiv o medie de 20,81 l/mp și o cantitate maximă de 35 l/mp, cele mai afectate sectoare fiind sectoarele 3 și 4.
Pentru remedierea probelemelor semnalate în teren, ApaNova intervine în acest moment cu 49 de autoutilitare și autocuratitoare și cu 112 operatori manuali. Mai mult, operatorii de salubrizare din toate sectoarele acționează pentru curățarea gurilor de scurgere și îndepărtarea deșeurilor aduse de ploaie, astfel încât să permită evacuarea apelor la rețeaua de scurgere.
Au fost sesizate următoarele evenimente provocate de condițiile meteo nefavorabile :
În Sectorul 1 au fost semnalate acumulări de apă în carosabil la Piață Victoriei 9 (sensul dinspre Bd. Lascăr Catargiu).
În Sectorul 2, au fost sesizate acumulări de apă în zonele: Calea Moșilor / Str. Nerva Traian, Sos. Mihai Bravu / Bd. Ferdinand I, b-dul Basarabia / Bd. Chișînău
Acumulări de apă în carosabil au fost semnalate și în Sectorul 3, după cum urmează: Str. Liviu Rebreanu / Bd. 1 Decembrie 1918, Str. Gură Ialomiței, Str. Buhuși / Str. Fetești, Str. Smârdan / Str. Doamnei, Bd. Theodor Pallady, Str. Gheorghe Petrache, b-dul Unirii (sensul către Piață Constituției), b-dul Camil Ressu / Str. Râmnicu Sărat, b-dul Octavian Goga / Str. Nerva Traian, Pasajul Mărășești.
În Sectorul 4: Au fost sesizate acumulări de apă în zona Pasaj Văcărești și Str. Luică.
Echipele ApaNova monitorizează permanent nivelul apei în colectorul casetat și a deschis Canalul de legătură al Casetei cu răul Dâmbovița pentru a permite tranzitarea unui debit cât mai mare de apă. Mai mult decât, atât s-a luat legătură cu Apele Române pentru scăderea nivelul apei pe răul Dâmbovița pentru a putea tranzita un debit și mai mare de apă.
Totodată, echipele de intervenție ale Administrației Străzilor se află în teren pentru a repune în funcțiune, în cel mai scurt timp, eventualele semafoarele defecte. De asemenea, toate podurile/pasajele aflate în administrarea ASB sunt monitorizate permanent, astfel încât, în situația în care se va impune, să fie luate măsurile necesare în cel mai scurt timp.