Sorin Oprescu, este aşteptat, mâine, la Tribunalul Bucureşti, unde vor avea loc, începând cu ora 14:00, noi dezbateri pe fond în procesul în care este acuzat că a luat mită de la nişte oameni de afaceri în schimbul unor contracte „cu dedicaţie".
Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu declara la primul termen, care a avut loc pe 8 iunie, că nu va recunoaște niciodată faptele pentru care a fost trimis în judecată de DNA, susținând că aceste acuzații nu sunt adevărate.
"Eu nu o să recunosc niciodată acuzațiile acestea, pentru că nu sunt adevărate. Poziția asta am avut-o încă de la început, în toate instanțele la care m-am prezentat. Înțeleg să mă lupt pentru adevăr. O să dau declarație în proces și vă rog să vă aduceți aminte că o confruntare a fost refuzată la DNA de ceilalți inculpați", a spus Oprescu, la Tribunalul București.
În iulie acest an, judecătoarea Iosefina Pârvu de la Tribunalul București a decis ca audierea denunțătorilor fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu să fie secretizată. Decizia a fost luată la cererea avocatului care îl apără pe Sorin Oprescu, acesta susținând că relatările jurnaliștilor din sala de judecată obstrucționează actul de justiție.
Judecătoarea a fost de acord, astfel încât ședințele de judecată nu vor mai fi publice, atunci când vor fi efectuate audieri. Decizia instanței vine după ce principalul denunțător al lui Oprescu, Bogdan Popa, fost șef al Administrației Cimitirelor și al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, a declarat în sala de judecată, că a primit de la patronii unor firme 400.000 de euro pentru a le oferi contracte publice.
Pe 20 noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată, alături de mai multe persoane, printre care Bogdan Popa — director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești și ulterior al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Mircea Octavian Constantinescu — directorul Direcției Economice din Primăria Generală a Capitalei, Florin Șupeală — director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești, Claudiu Bengalici — administrator al unei societăți comerciale, Cristian Stanca (fostul său șofer), Ruxandra Avasiloae — director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești.
Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracțional organizat, constituit de directorul Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârșirea de infracțiuni de corupție, mai precis dare și luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalității.
Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.
Curtea de Apel București i-a admis lui Oprescu o cerere de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat.