"A fost acest Biroul Permanent al Senatului pe care l-am condus. A fost un singur punct pe ordinea de zi de la ora 12:00 – revocare președintelui Senatului, punct ce ține cont de actuală configurație politică.
Nu e vreo pedeapsă sau o sancțiune la adresa președintelui Senatului. E o chestiune firească, de normalitate, democratică atunci când se schimbă majoritatea", a afirmat Ghorghiu.
Ea a precizat că este o chestiue ce ține de Constituție, în lipsa unei prevederi clare de revocare, existând chiar și o reglementare a Curții Constituționale în acest sens.
"Atunci când se schimbă majoritatea e firesc că acest lucru să se întâmple. (...) Am invocate regulamentul Senatului, decizia 601 – când nu există o reglementare la nivelul Senatului (...) atunci se aplică dispozițiile din Constituție (...),, cu alte cuvinte, cei care suntem aleși în Birourile Permanente putem fi revocați de colagii nostri", a menționat Alina Ghorghiu, precizând că nu se doreșete să se identifice "hibe în activitatea profesională a președinteleui Senatului".