Dacă decizi să rămâi la același furnizor, dezavantajul este că prețul va fi mai mare decât cel reglementat, așadar ar fi bine să iei în considerare o alegere a unui nou furnizor de gaze, special pentru nevoile tale. Iată ce pași ar trebui să urmezi!
În primul rând, trebuie să ții cont de consumul pe care îl înregistrezi, așa că analizează facturile din lunile anterioare pentru a verifică ce consum lunar ai înregistrat. Desigur, este foarte importantă dacă gazele sunt folosite pentru uz casnic sau pentru o persoană juridică, pentru că și consumul o să fie diferit.
În cazul în care te muți într-un bloc nou, ar fi bine să consulți și vecinii în legătură cu consumul înregistrat de aceștia pe durata sezonului rece. Nu de altă, dar trebuie să iei în considerare orice factor de risc atunci când alegi un furnizor de gaze.
După ce ai stabilit și aceste lucruri, este momentul să ceri o oferta de la un furnizor. Desigur, nu te oprești doar la un furnizor pentru că trebuie să ceri mai multe oferte, piață trebuie comparată.
Atunci când primești ofertele trebuie să verifici prețul unitar de furnizare a gazului, după aceea trebuie să verifici dacă furnizorul oferă servicii reglementate, dacă sunt aplicate anumite comisioane sau dacă sunt oferite anumite reduceri.
Totodată, este important să șții care este perioada contractuală, adică pe ce perioada este valabil contractul, dar în același timp și ce presupune secțiunea de termeni și condiții. Așadar, analizează orice aspect, inclusiv dacă poți alege un tip de tarif, în funcție de nevoile tale. Un furnizor de gaze trebuie să îți dea o oferta personalizată.
La final, îți mai recomandăm să analizezi un pic și reputația furnizorului de gaze pe care acesta o are pe piață. Ar fi bine să alegi o companie serioasă care oferă servicii de înalta calitate. Dacă mai ai prieteni care folosesc serviciile aceleiași companii, ar fi bine să te consulți și cu ei, pentru că poți află mai multe despre serviciile oferite de compania respectivă.
Sursa: cumsa.ro