Pe 8 aprilie, procurorii DNA au cerut aviz de la Senat, pentru a doua oară, pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Bodog, pentru abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri. Fostul ministru a semnat foile de prezență și două contracte de muncă pe numele consilierei, fără ca aceasta să fi venit la serviciu.
Florian Bodog este acuzat de procurorii anticorupție că a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.
În urmă cu doi ani, în septembrie 2019, senatorii au respins cererea DNA de a aviza începerea urmăririi penale în cazul lui Florian Bodog, după ce acesta a susținut, în fața colegilor săi, că este "un om politic integru".
Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat pe 8 aprilie că de la prima cerere trimisă Senatului au apărut date noi privind săvârșirea de către Bodog și a altor infracțiuni, respectiv trei infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, precum și a unui alt act material care intră în conținutul constitutiv al infracțiunii de abuz în serviciu.
Astfel, DNA susține că Bodog știa că respectiva consilieră nu venea la serviciu, și cu toate acestea a semnat foile colective de prezență. Mai mult, procurorii susțin că fostul ministru Bodog ar fi falsificat semnăturile consilierei respective pe două contracte individuale de muncă și pe o declarație pe proprie răspundere.