Alexandru Scurtu: „Deocamdată lucrăm pe raportul preliminar, pe modul cum s-a intervenit la Onești. La scurt timp după ce îl vom informa pe domnul ministru, veți afla alte informații. Eventualele erori ce ar fi existat în criză, vor fi prezentare în raport. Vă rog să-mi înțelegeți poziția. Nu am cunoștințe despre ordine primite de la București. Am prezentat ieri cine a acționat și cum s-a acționat în această intervenție. (…) S-a intervenit imediat ce s-au auzit strigăte din apartamentul vizat de acțiunea poliției. (…) Soția lui a fost folosită la negociere și s-au obținut rezultate cu folosirea ei. Negociatorul a observat că atunci când agresorul discută cu soția lui, acesta intră într-o zonă de calm. (…) Un lunetist reprezenta o posibilitate, dar nu singura. (…) Din observațiile directe din blocul de vizavi, s-a observat că nu avem o vizibilitate destul de bună pentru un lunetist. (…) S-au încercat discuții cu agresorul, în care să îl ducem în puncte în care să evite contactul cu subiecții. (…) Polițiștii au încercat să realizeze un moment operativ, adică cel mai bun moment în care să se intervină. Nu s-a ajuns la momentul operativ și astfel s-a intervenit în situație de urgență. (…) Incidentul ca atare este o premieră.”
Șeful SIAS, despre CRIMA de la Onești: „S-a intervenit imediat ce s-au auzit strigăte din apartamentul vizat de acțiunea poliției”
Șeful Serviciului pentru Intervenții Speciale a vorbit despre crima de la Onești, în care doi muncitori au fost luați ostatici și ulterior uciși. Alexandru Scurtu a precizat că polițiștii au încercat să realizeze un moment operativ, însă, până la urmă, s-a intervenit pe o situație de urgență. Acesta a mai spus că putea fi folosit un lunetist la intervenție, însă nu a existat o vizibilitate prea bună pentru a se lua această măsură.