Judecătorii au justificat această decizie invocând faptul că astfel de fapte nu sunt de competenţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, iar cauza ar fi trebuit să se afle în cercetare la Direcţia Naţională Anticorupţie.
"Admite contestaţia formulată de inculpata FODOR ANGELICA împotriva încheierii nr.433 din 08 decembrie 2021 pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova.
Desfiinţează încheierea contestată, şi, în consecinţă: Constată că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpata Fodor Angelica pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prev. de art.289 alin.1 Cod penal cu aplic. art.35 Cod penal, şi delapidare, prev. de art.295 alin.1 cu aplic. art.35 Cod penal, s-a făcut cu încălcarea dispoziţiilor art.13 alin.1 lit.b din OUG nr.43/2002 referitoare la competenţa materială şi personală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi respinge sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.
Dispune anularea mandatului de arestare preventivă nr.175/UP/08.12.2021 emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova şi punerea de îndată în liberate a inculpatei Fodor Angelica de sub puterea acestuia, dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauză. În temeiul disp. art.275 alin.3 Cod proc. penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Cercetată şi pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 13 decembrie 2021", potrivit protalului instanţelor de judecată.
Angelica Fodor, şefa creşelor din Ploieşti, a fost arestată iniţial, săptămâna trecută după mai multe percheziţii ale procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. Fiind însă vorba despre fapte de corupţie, competenţa în această cauză este, aşa cum arată instanţa Curţii de Apel Ploieşti, la DNA.
Cel mai probabil, dosarul va fi preluat acum de procurorii anticorupţie, iar Fodor va fi cercetată în libertate din cauza unei neînţelegeri procedurale. Ancheta în acest dosar care a scandalizat întreaga comunitate locală din Ploieşti a pornit de la o reclamaţie a unui părinte deranjat de faptul că i s-au cerut bani la înscrierea copilului la creşă.
Au fost dispuse interceptări ale telefoanelor persoanelor suspectate, iar în timpul anchetei au ieşit la lumină informaţii mult mai grave. Se fura constant din mâncarea copiilor din anul 2017, iar cantităţile care dispăreau din magazia creşelor au fost impresionante. Prejudiciul a fost estimat de către procurori la suma de 200.000 de lei, potrivit unui comunicat de presă. La percheziţiile care au avut loc în casele angajatelor de la creşă au fost găsite zeci de mii de euro, mâncare în cantităţi mari, dar şi aparatură electrocasnică ce ar fi trebuit să se afle în folosinţa creşelor.