"Momentan protocolul nu e modificat. Nu am avut discutii pe aceasta tema. Oficial, nu am avut discutii ca UDMR sa ramana fara minister. Sunt discutii intre liderii Coalitiei si cu totii am constata ca avem un protocol pe care il respectam.
Eu, de obicei, cu oamenii cu care pronesc la drum as dori sa si continui drumul. Nu am facut rabat pana acum si as vrea nici sa nu fac.
Pana acum nu am fost premier. Urmeaza sa fiu daca o sa ma voteze colegii mei si atunci vom vedea pe cine pastram si pe cine nu (in ministere - n.r.).
Decizia in acest moment este ca avem un protocol. Noi ne intelegem bine din prima zi. Ar fi trebuit sa facem rotativa din prima zi? (...)
UDMR ramane cu toate ministerele. Avem un protocol. ", a afirmat Cioalcu la finalul sedintei de marti, de la Parlament.
Grindeanu a facut fata cu brio la Ministerul Transporturilor
"Nu e vorba de economii, ci de directionarea sumelor de bani. Unde e nevoie de bani - in cheltuieli cu achiztii de masini sau in investitii? Cifrele ne arata ca pentru prima oara in 30 de ani in Romania e o crestere economica pe investitii si nu pe consum. Pana acum am facut fata. Grindeanu a facut fata cu brio la Ministerul Transporturilor", a aratat social-democratul.
Reforma pensiilor si cumulul pensiei cu salariul
"Daca pana termin mandatul de presedinte al Camerei Deputailor nu se termina aceste negocieri si nu se vine cu raportul Bancii Mondiale si cu amendamente, atunci ca premier am dreptul sa vin cu o lege de asumare a raspunderii privind reforma pensiilor speciale, ca sa nu pierdem jalonul si timpul privind cererea de plata nr 3", a afirmat Ciolacu.
"Sunt ferm convins ca va veni la pachet cu pensiile speciale si aceasta decizie", a aratat social-democratul, raspunzand unei intrebari a jurnalistilor privind o viitoare decizie a Guvernului pe care il va conduce in ceea ce priveste cumului pensiei cu salariul.
Revenind la componenta viitorului Cabinet, pe surse stim ca PSD ar intentiona sa nu il mentina pe Grindeanu in viitorul Executiv, la Transporturi, minister pe care il conduce si in prezent.
Marian Neacșu (PSD) deține funcția de secretar general al Guvernului (SGG), fiind numit in aceasta functie in luna decembrie a anului trecut printr-o decizie a premierului in functie Nicolae Ciuca (PSD).
In prezent, se dau lupte grele in interiorul Coaliieie inainte de rotativa care va duce la schimbarea premierilor si a ministrilor din Guvern. Acesta este si motivul pentru care PNL și PSD fac sedințe paralele, in care decid cine va pleca acasa si cine va intra in noul Cabinet care va fi condus de Marcel Ciolacu, cel mai probabil din iunie.
Ce este cert pana in momentul de fata este că vor aparea noi nume la Palatul Victoria, lucru confirmat insusi de liderul PNL Nicolae Ciuca. El a spus insa ca Marcel Ciolacu va avea ultimul cuvant in acest sens, in calitatea sa de premier, după ce partidele vor stabili listele, iar acestea vor fi aprobate de forurile superioare statutare.