Până în prezent, Primăria Sectorului 3 se poate lăuda că a reabilitat/modernizat 10 dintre cele 14 licee din sector, 22 de școli, 10 săli de sport și a construit alte 12 de la zero. Anul acesta, megaproiectul va continua cu alte investiții. Conform oficialilor primăriei, „anul acesta vor fi finalizate lucrările de creştere a eficienţei energetice şi vor fi modernizate cinci grădiniţe, se vor încheia lucrările de construire a complexului sportiv (cu bazin de înot) al Şcolii Gimnaziale nr. 195, precum şi lucrările privind construirea unei săli multifuncţionale în incinta Colegiului Tehnic „Costin D. Neniţescu”. De asemenea, tot anul acesta vor fi demarate lucrări de modernizare pentru 15 grădiniţe, patru şcoli (nr. 84, nr. 95, nr. 81 şi „Barbu Delavrancea”) şi lucrări de creştere a eficienţei energetice şi de modernizare a opt grădiniţe”.
Alte trei bazine de înot și un patinoar
Strategia de dezvoltare a sectorului 3 presupune şi îmbunătăţirea condiţiilor de desfăşurare a orelor de educaţie fizică şi sport, precum şi desfăşurarea altor activităţi culturale şi recreative în afara orelor de curs în beneficiul elevilor.
„Pentru aceasta, a fost întocmită documentaţia tehnico-economică privind lucrările de construire a unor complexuri sportive cu bazin de înot şi terenuri de sport interioare/exterioare pentru trei unităţi de învăţământ din sector, respectiv Şcoala gimnazială nr. 67, Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” şi Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”. De asemenea, s-a stabilit întocmirea studiilor geotehnice şi topografice în vederea construirii, de către Compania Naţională de Investiţii, a două săli de sport la şcolile gimnaziale nr. 92 şi nr. 89. Pentru a promova patinajul şi sporturile pe gheaţă, se va construi şi un complex sportiv cu patinoar”, se arată în datele oficiale ale primăriei.
Ce se schimbă
Lucrările de creştere a eficienţei energetice constau în termoizolarea pereţilor exteriori, a învelitorii şi înlocuirea tâmplăriei acolo unde este cazul. Lucrările de reparare şi modernizare interioară presupun refacerea finisajelor, schimbarea corpurilor de iluminat, înlocuirea sistemului de încălzire, după caz, igienizarea spaţiilor administrative, precum şi repararea şi refacerea instalaţiilor electrice şi sanitare. De asemenea, se va acorda o atenţie sporită siguranţei copiilor în şcoli şi în perimetrul acestora prin extinderea sistemelor de supraveghere video și antiefracţie. Se vor utiliza, în acest sens, cele mai noi tehnici în domeniu.
Aplicație pentru părinții copiilor din grădinițe
Totodată, vor fi demarate procedurile necesare pentru realizarea unei aplicaţii dedicate părinţilor care au copii înscrişi la grădiniţele de pe raza sectorului 3. Aplicaţia va avea o funcţie integrată de notificare a părinţilor în momentul în care copiii sunt primiţi sau pleacă din grădiniţă, precum şi o secţiune separată cu date de interes. Vor fi prezentate meniurile pregătite în bucătăriile grădiniţelor cu program prelungit, iar educatoarele vor putea să le trimită părinţilor, de exemplu, fotografii cu lucrările realizate de copii la atelierele de lucru manual.