„Domnii cu gunoaiele, nu am uitat de subiect, mai sunt câteva zile. Scoateți mâna din borcanul cu miere, că vă costă grav. Următoarele două săptămâni sunt grele, vă monitorizez. Așteptați o soluție de la Guvern sau de la Prefectură. (…) Ce îi leagă pe Truma și pe Grindeanu? Banul. Și în jurul lor sunt niște băieți care au făcut sute de milioane și vor să pună mâna pe toate gunoaiele. Pe 30 decembrie e termenul. Riscul este uriaș ca pe 30 decembrie să ne trezim că tonele de gunoaie pe care le-am văzut în sectorul 1 să fie în tot Bucureștiul.
Au fost pornite licitații, caietul de sarcini nu a fost în regulă, cert este că acum este în aer toată povestea. Băieți, să nu credeți că am uitat. Joi o să facem noi dezvăluiri. Am văzut că au scos din lege pedeapsa cu închisoare pentru cei care ard ilegal deșeuri…”, a spus Anca Alexandrescu în emisiunea Culisele Statului Paralel.
Vali Basarabeanu, specialist de mediu, a declarat că este aproape imposibil ca, în fiecare zi, 600 de camioane să străbată șoselele țării în diferite colțuri, pentru a depozita deșeurile din Capitală.
Noi, ca organizație de mediu, am încercat să luăm legătura cu alte companii și că organizarea trebuie făcută până pe 31 decembrie 2022. Ei au pus în documentații că deșeurile pot fi trimise la 150 de kilometri distanță, la un tarif de 130 de lei pe tona de deșeu, avem aproape 15 milioane de lei pe lună. Cine e nebunul care să accepte aceste cifre. Avem infrastructură precară, sunt șosele aglomerate, cele 4.000 de tone înseamnă, aproape 600 de camioane, cum se plimbă 600 de camioane pe zi cu deșeuri. Se va ajunge ca în Italia, vom sta cu munții de gunoaie. S-ar putea să fie niște flote de camioane pregătite pentru așa ceva. Soluția e simplă. Primarii să mearga în paralel cu Agenția de Dezvoltare Intracomnitară București că ei se mișcă mai repede și să se semneze contractele. Vom face Crăciunul cu șobolani. Gazeificarea prin ardere înaltă ar fi una dintre soluții”, a declarat specialistul.