Ordinul prin care predarea online devine obligatorie a stârnit nemulțumiri în rândul elevilor.
”Poziția noastră e că ordinul a creat discrepanță intre elevi, ii discrimineaza, nu a creat contexte pentru elevii defavorizați, e totul pe seama parintilor, stim ca sunt multi care nu au acces, si asa se chinuie nu-si permit”, a precizat TUDOR PANAIT, vicepreședintele CNE.
Între timp apar reacții și din mediul universitar. Remus Pricopie, rectorul SNSPA, propune organizarea examenelor de Evaluare Națională și BAC în sistem digitalizat, după modelul TOEFL. „Este nerealistă redeschiderea școlilor și universităților pe 16 mai, dar și organizarea examenelor în varianta clasică.” a precizat Remus Pricopie.
Și președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, arată într-o postare pe internet că ordinul Ministerului Educației prin care elevii sunt obligați să participe la cursurile online poate fi discriminatoriu.
Și avocatul poporului se opune acestei decizii. Instituția cere ministerului să precizeze când și cum va oferi instruiri cadrelor didactice, în vederea școlii online, cum va face rost de bani pentru achiziția de tehnologii necesare pentru a asigura predarea și învățarea online și ce date are referitoare la accesibilitatea la terminale și servicii de comunicații, în mediul rural.