Miercuri, scannerul folosit de anchetatori pentru a a face căutări în curtea lui Gheorghe Dincă a rămas fără baterie. Dispozitivul a început să fie folosit în urmă cu o săptămână.
Cu ajutorul scannerului pot fi identificate diversele anomalii, ca, de exemplu, şanţuri, gropi, conducte, cabluri sau orice urmă de activitate umană. Pot fi diferite obiecte îngropate ce pot ajuta procurorii în anchetă. În locurile unde au fost identificate anomaliile sunt montate steguleţe pentru ca, ulterior, să fie efectuate săpături. Potrivit specialiștilor, primele rezultate sunt aproape instantanee. Sunt redate în culori diverse depunerile din sol care nu fac corp comun cu acesta şanţurile umplute, construcţiile, pietrele şi chiar obiecte metalice de mici dimensiuni.
În cele trei săptămâni de cercetări, cei 65 de anchetatori detașați la Caracal au făcut descoperiri macabre în zecile de gropi găsite în curte: multe oase, cele mai multe de proveniență animală. Unele din fragmentele osoase care le-au atras atenția au fost trimise la analize.
Oasele găsite în curtea casei lui Gheorghe Dincă au ADN-ul Alexandrei Măceșanu, potrivit analizei INML. Din oasele identificate în pădure, însă, nu a putut fi identificat un profil ADN.
În paralel cu această cercetare la faţa locului, continuă audierile în „dosarul Caracal”. Azi este audiată, la DIICOT, și soția lui Gheorghe Dincă.
Totodată, au loc şi audierile la Parchetul Slatina, în dosarul deschis de Secția specială pentru investigarea magistraților. În acest dosar, se verifică atât intervenția magistraților și a polițiștilor de după apelurile la 112 ale Alexandrei Măceșanu din 25 iulie, cât și modul în care DIICOT Craiova a investigat cazul Luizei Melencu, tânăra dispărută în 14 aprilie, pe care Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o.
Magistraţii secției au ridicat documente legate de instrumentarea celor două cazuri, între timp reunite, de la șase instanțe și parchete - Parchetul Caracal, Parchetul Olt, DIICOT Craiova, Judecătoria Caracal, Judecătoria Craiova și Curtea de Apel Craiova. De asemenea, Secția specială a cerut mai multe documente și de la Inspectoratul Județean de Poliție Olt și de la cel din Dolj.
Toate aceste instituţii au fost implicate, pe parcursul ultimelor patru luni, în investigațiile derulate inițial pentru depistarea Luizei, care avea 18 ani când a dispărut, iar apoi pentru căutarea Alexandrei, de 15 ani.
Până în prezent, peste 15 poliţişti şi procurori au dat explicaţii în acest dosar.